Παίρνει βαθμούς με την επίθεση

Μπούρσασπορ – Μπαντιρμάσπορ (15/4/2021, 19:00) Τουρκία 1. Λιγκ

Η φετινή Μπούρσασπορ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα στο τούρκικο ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος που έχει καταφέρει να κατακτήσει μέχρι και πρωτάθλημα, αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να μην ακολουθήσει την πεπατημένη όλων των ομάδων Β’ κατηγορίας που φιλοδοξούν να ανέβουν στη Σούπερλιγκ. Αντί να δαπανήσει λεφτά σε ξένους και γηγενείς σταρ αποφάσισε να αναδιαμορφώσει τελείως τις εγκαταστάσεις της ακαδημίας και και να προωθήσει πολλά παιδιά από την ομάδα νέων. Το τιμόνι ανέλαβε ο Μουσταφά Ερ, παλιός σέντερ μπακ της ομάδας, αλλά και μέλος του προπονητικού τιμ από την περίοδο 2016/17.

Η Μπούρσα δεν έχει κανέναν ξένο παίκτη στις τάξεις της και μόλις πέντε παίκτες από το 26μελές ρόστερ είναι πάνω από 25 ετών. Θεωρήθηκε ακόμα και φαβορί για τον υποβιβασμό (!) λόγω απειρίας, όμως γρήγορα έδειξε ότι δεν θα κινδυνέψει. Οι ταλαντούχοι νέοι ανταποκρίθηκαν, έπαιξαν ανοιχτή μπάλα και πήραν αποτελέσματα χάρη στο επιθετικό τους ποδόσφαιρο.

Συνέπεια στα γκολ

Αυτή η απειρία, βέβαια, και ο ενθουσιασμός έχει και τα αρνητικά της. Η ομάδα δεν έχει σταθερότητα και γι’ αυτό βρέθηκε στη μέση της βαθμολογίας, χωρίς σκοτούρες για υποβιβασμό μεν, αλλά και χωρίς ελπίδες έστω για τα πλέι οφ ανόδου. Το πιο σταθερό στοιχείο της, βέβαια, είναι τα… over 2,5! Οι 23 από τους 29 αγώνες της έχουν λήξει over, και οι 21/29 αμφίσκοροι.

Σήμερα αντιμετωπίζει την Μπαντιρμάσπορ, σ’ ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Μπαντιρμά, παρ’ ότι νεοφώτιστη, έκανε καλές κινήσεις μεταγραφικά και απομακρύνθηκε κι αυτή γρήγορα από τα σενάρια υποβιβασμού. Οι επιδόσεις της δεν είναι τόσο εντυπωσιακές (15/29 over και 16/29 αμφίσκορα), ωστόσο ο τρόπος παιχνιδιού της στα τελευταία ματς δείχνει ότι έχει σκοπό να το… διασκεδάσει στο τέλος.

Ο συνδυασμός του αμφίσκορου και over 2,5 πληρώνει 1,90 στη Bet365.