Μετράει η θέληση στον τελικό

Αντάλιασπορ – Μπεσίκτας (18/5/2021, 20:45) Τουρκία Κύπελλο

Τελικός κυπέλλου στο ουδέτερο «Γκιουρσέλ Ακσέλ» της Σμύρνης, με φαβορί και αουτσάιντερ. Η Μπεσίκτας πανηγύρισε τον τίτλο το περασμένο Σάββατο, με οριακό τρόπο και δύσκολη νίκη επί της Γκέζτεπε, στο ίδιο ακριβώς γήπεδο. Εδώ θα διεκδικήσει το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της και το 10ο κύπελλο.

Η Αντάλιασπορ χαίρεται την δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό κυπέλλου. Η πρώτη μνημονεύεται ακόμα. Ήταν το 2000, πρώτη χρονιά που η ομοσπονδία αποφάσισε να είναι μονός ο τελικός. Στον τελικό εκείνο, που έγινε στο Ντιγιάρμπακιρ, ηττήθηκε με το εντυπωσιακό 5-3 από τη Γαλατασαράι, η οποία δέκα μέρες αργότερα σήκωσε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Προετοιμάζεται 1,5 μήνα για τον τελικό

Ιστορική η στιγμή και για τις δύο ομάδες, με διαφορετική βαρύτητα βέβαια. Η Αντάλια για τον τελευταίο 1,5 μήνα σταμάτησε να ασχολείται με το πρωτάθλημα, αφού είχε εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόντους, και τερμάτισε στην απογοητευτική 16η θέση. Ο έμπειρος προπονητής της Ερσούν Γιανάλ είχε πάρει το ΟΚ από τη διοίκηση να πράξει έτσι, ώστε να προετοιμαστεί απρόσκοπτα για τον τελικό.

Στη Μπεσίκτας ποντάρουν στην κεκτημένη ταχύτητα από την ανεβασμένη τους ψυχολογία λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στο τέλος, όμως εδώ που έφτασε μετράει περισσότερο η θέληση και λιγότερο η κούραση.

Η προσήλωση της Αντάλιασπορ και ο τρόπος παιχνιδιού της Μπεσίκτας προδιαθέτουν για ένα ματς που θα’ χει γκολ. Έχει νόημα το συνδυαστικό στοίχημα Over 2,5 και Goal/Goal, που το βρίσκουμε σε απόδοση 2,10 στη Bet365.