Μετράει πιο πολύ το όνομα

Αλτάι – Ιστάνμπουλσπορ (17/5/2021, 20:00) Τουρκία 1. Λιγκ

Τα πλέι οφ της Β’ κατηγορίας της Τουρκίας ξεκινούν απόψε μ’ ένα ματς μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων. Αλτάι και Ιστάνμπουλσπορ έχουν συμμετοχές στην Σούπερλιγκ κι από την αρχή της σεζόν είχαν εκφράσει επιθυμία να κυνηγήσουν την άνοδο. Τα σκαμπανεβάσματα, όμως, δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν σοβαρά μια θέση στις δύο πρώτες (απευθείας άνοδος), οπότε τώρα θα μπουν στο επιπλέον άγχος των πλέι οφ.

Ο «ημιτελικός» είναι διπλός, πρώτο ματς απόψε στη Σμύρνη, με τη ρεβάνς την Παρασκευή στην Πόλη. Σετ αποδόσεων «καλουπωμένο» στη δύναμη της έδρας, που αναμένεται να παίξει ρόλο σε τέτοια ματς. Αμφότερες, όμως, οι ομάδες δεν έδειξαν τέτοια δείγματα στην κανονική περίοδο. Η Αλτάι είχε 10-2-5 ρεκόρ εντός έδρας, με την καλύτερη επίθεση μεν (38 γκολ), αλλά και την χειρότερη άμυνα (22) από τις ομάδες της πρώτης επτάδας. Η Ιστάνμπουλσπορ πήρε τους ίδιους βαθμούς εντός κι εκτός έδρας (από 32), μάλιστα εκτός με ρεκόρ 10-2-5, όπως ακριβώς κι αυτό της Αλτάι.

Νέοι προπονητές

Στα δύο ματς τους για την κανονική περίοδο η Ιστάνμπουλσπορ επικράτησε, 2-1 εντός και 3-1 εκτός.

Η Αλτάι έχει νέο προπονητή από το τέλος Απριλίου, τον πολύπειρο Μουσταφά Ντενιζλί. Ίσως κι αυτό να παίζει ρόλο στο «κόψιμο» του σετ αποδόσεων. Με αυτόν στον πάγκο η Αλτάι έκανε το 2/2 στις αγωνιστικές που απέμεναν, αλλά δεν σκότωσε κανένα θηρίο, και αμφότερες οι νίκες της είχαν άγχος. Η Ιστάνμπουλσπορ με τον Σαφέτ Ακμπάς στον πάγκο (και ήδη τον Μουσταφά Νταλτζί να περιμένει για την επόμενη σεζόν, ανεξαρτήτως έκβασης των πλέι οφ) ολοκλήρωσε με ρεκόρ 5-2-0 στο τελευταίο δίμηνο.

Ματς λεπτομερειών αναμένεται, με τον μπουκ να μετράει περισσότερο απ’ όσο «πρέπει» το όνομα της Αλτάι. Αν υπάρχει κάπου αξία, είναι στο Χ2 των φιλοξενούμενων, που βρίσκεται σε απόδοση 1,80 στη Goalbet.