Μεγάλη διαφορά στο μομέντουμ

Γκεντσλερμπιρλίγκι – Ερζουρούμσπορ (7/4/2021, 16:00) Τουρκία Σούπερλιγκ

Με μια απλή ματιά στη βαθμολογία καταλαβαίνει κανείς πόσο οριακό είναι αυτό το ματς και για τις δύο ομάδες. Στη 19η θέση η Γκεντσλέρ με 30 βαθμούς, στην 20η η Ερζουρούμ με 27 βαθμούς. Αμφότερες κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού. Ακόμα και η ισοπαλία μπορεί να μην τους φανεί χρήσιμη, όταν θα γίνει η τελική σούμα. Επιπλέον, η Ερζουρούμ έχει κι ένα ματς περισσότερο (31 έναντι 30).

Η ειδοποιός διαφορά που σπρώχνει προς την επιλογή ονομάζεται Οζτσάν Μπιζατί. Στα 53 του χρόνια έχει σχεδόν μια 20ετία πίσω του στους πάγκους, αλλά ποτέ ως πρώτος. Κυρίως αναλάμβανε ατομική εκγύμναση των παικτών και συνεργάστηκε με πολλά γνωστά ονόματα, όπως ο Σενόλ Γκιουνές, ο Ερσούν Γιανάλ και κυρίως ο Σαμέτ Αϊμπάμπα. Στη Γκεντσλέρ θεωρήθηκε λύση ανάγκης πριν ένα μήνα, όταν φάνηκε ότι η ομάδα δεν πήγαινε καλά με τον Ουγούρ Κουλακσίζ.

Άλλαξε την ψυχολογία

Η λύση ανάγκης αποδείχτηκε εξαιρετική. Υπό την ηγεσία του Μπιζατί η ομάδα έχει 3/3 νίκες κι από πρώτο φαβορί για υποβιβασμό βρίσκεται τώρα σε θέση… βολής για τη σωτηρία. Αν νικήσει σήμερα, θα βγει από τις θέσεις υποβιβασμού για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Κατά τον προπονητή αυτό που βελτιώθηκε είναι η ψυχολογία. Οι παίκτες πια πιστεύουν στις δυνάμεις τους, δεν φοβούνται κανέναν και το απέδειξαν απέναντι σε πολύ πιο ποιοτικές αντιπάλους (Φενέρ και Αλάνια εκτός, Κασίμπασα εντός τα… θύματα).

Την ίδια ώρα η Ερζουρούμ βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Χωρίς νίκη στα τελευταία επτά ματς, με τρεις διαφορετικούς προπονητές να την καθοδηγούν σ’ αυτό το διάστημα. Τελευταίος ο εκκεντρικός Γιλμάζ Βουράλ, ο οποίος πάντως δεν τη βοήθησε στο ματς της Κυριακής με την Κόνιασπορ (1-2 εντός). Το χειρότερο είναι ότι η Ερζουρούμ σ’ αυτό το διάστημα αντιμετώπισε κατά κύριο λόγο ομάδες άνετες βαθμολογικά, όπου είχε πολύ μεγαλύτερο κίνητρο (Καραγκουμρούκ, Γκέζτεπε, Αντάλια, Κόνια), όμως έχασε απ’ όλες.

Αριθμητικά, το ματς είναι εξάποντο και με εξάποντα είναι δύσκολη η επιλογή. Το μομέντουμ, όμως, είναι ξεκάθαρα υπέρ της γηπεδούχου. Δεν θα’ πρεπε να δίνεται ίσα. Βεβαίως μια ομάδα αυτών των κυβικών όπως η Γκεντσλέρ δεν είναι λογικό να πετυχαίνει 4/4 νίκες. Αλλά μήπως αυτά που έκανε η Γκεντσλέρ τελευταία είναι λογικά;

Η νίκη της Γκεντσλερμπιρλίγκι σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία (dnb) προσφέρεται σε απόδοση 1,93 στη Bet365.