Τι αλλάζει σε μια μέρα;

Κόνιασπορ – Μπεσίκτας (11/2/2021, 19:45) Τουρκία Κύπελλο

Μπορούν δύο ματς μεταξύ των ίδιων ομάδων που απέχουν μεταξύ τους μόλις τέσσερις ημέρες να είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους; Να, η απάντηση που θα δοθεί απόψε στο ματς Κόνιασπορ-Μπεσίκτας για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Υπάρχουν κάποιες σοβαρές προϋποθέσεις, ώστε η αναμέτρησή τους να είναι 100% διαφορετική από το ματς τους την Κυριακή για το πρωτάθλημα στην Πόλη.

Η μορφή εκείνου του αγώνα ήταν παράξενη. Η Μπεσίκτας πήρε το ματς με 1-0, κυριολεκτικά με νύχια και δόντια. Έμεινε με δέκα μόλις στο 21’ λόγω αποβολής του Ενσακαλά, αλλά δεν άφησε να φανεί αυτή η διαφορά. Όχι μόνο δεν αισθάνθηκε πίεση, αλλά στο τέλος πίεσε αυτή και δικαιώθηκε με γκολ στο 81’. Αυτό το τρίποντο που την έφερε ισόβαθμη με Γαλατά και Φενέρ στην πρώτη θέση.

Καρτάλ έφυγε, Παλούτ ήλθε

Το αποτέλεσμα δρομολόγησε εξελίξεις στην Κόνια. Ο Ισμαϊλ Καρτάλ, για τον οποίο είχαν μαζευτεί αρκετά παράπονα, πλήρωσε το μάρμαρο της ατολμίας και αποχαιρέτησε. Χθες μόλις αποφασίστηκε να αναλάβει ο Ιλχάν Παλούτ, ο οποίος είχε πολύ πετυχημένη δουλειά στη Γκέζτεπε επί δύο χρόνια και απομακρύνθηκε πριν δύο μήνες με μάλλον άκομψο τρόπο.

Τι να προλάβει να αλλάξει ο Παλούτ σε μία μέρα; Προφανώς μόνο η αύρα μπορεί να βοηθήσει. Φτάνει αυτό; Η Κόνιασπορ είναι λίγους βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά η αίσθηση είναι ότι δεν θα κινδυνέψει, δεν είναι αυτού του επιπέδου. Μοναδικό μονοπάτι διάκρισης είναι αυτό του κυπέλλου, αλλά κι εκεί δεν έχει νόημα να περιμένει πίσω, όπως έκανε την Κυριακή, μάλιστα με παίκτη παραπάνω.

Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, ότι μέχρι στιγμής τα φαβορί στο κύπελλο αποκλείστηκαν (Φενέρ και Γαλατά), πρέπει να περιμένουμε τη Μπεσίκτας πιο υποψιασμένη σε σχέση με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

Το over 2,5 σ’ αυτό το ματς πληρώνει 1,80 στη Bet365.