Τα γκολ φέρνουν τους βαθμούς

Γκεντσλερμπιρλίγκι – Ρίζεσπορ (23/4/2021, 20:30) Τουρκία Σούπερλιγκ

Αμφότερες οι ομάδες του ζευγαριού παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η Ρίζεσπορ τα’ χει καταφέρει καλύτερα στα αποτελέσματα. Με τον Μπουλέντ Ουιγκούν στον πάγκο έχει καταφέρει να κάνει ρεκόρ 4-2-1 στα τελευταία επτά της παιχνίδια. Μ’ αυτούς τους 14 μαζεμένους πόντους όχι μόνο βγήκε από τη γραμμή, αλλά και απέκτησε διαφορά 8 βαθμών από την πρώτη που υποβιβάζεται. Με έξι αγωνιστικές να απομένουν αυτό θεωρείται απόσταση σημαντική, αλλά όχι ασφαλείας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ρίζεσπορ μπορεί να λειτουργήσει ανάλογα με το ρυθμό που θα δώσει ο αντίπαλος. Και στα κλειστά ματς τα καταφέρνει και στα ανοιχτά. Τα δύο τελευταία της ματς ήταν χορταστικά (3-2 εκτός την Αντάλια, 5-3 εντός την Κόνιασπορ) κι επειδή ήταν νικηφόρα, έστειλε το μήνυμα ότι αυτό της ταιριάζει καλύτερα.

Από τα τελευταία της χαρτιά

Η Γκεντσλερμπιρλίγκι βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 32 βαθμούς και ουσιαστικά παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Ακόμα και η ισοπαλία μπορεί να μην τη βολεύει. Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές δεν έχει νικήσει, πληρώνοντας κυρίως την ανικανότητά της να κρατήσει σκορ. Στα δύο από τα τέσσερα ματς έχασε βαθμούς στις καθυστερήσεις. Στο τελευταίο βρέθηκε πίσω από την Καϊσέρισπορ, έκανε ανατροπή, αλλά πάλι ισοφαρίστηκε στο 80’ (2-2).

Η ανάγκη της Γκεντσλέρ να σκοράρει, αλλά και η άνεση της Ρίζεσπορ στο γκολ και η δεδομένη ηρεμία της, αφού έχει σημαντική πια απόσταση από την ουρά, προδιαθέτουν για πιο ανοιχτό παιχνίδι απ’ όσο υποδηλώνει η βαθμολογική ανάγκη. Το over 2,5 γκολ σε απόδοση 1,90 (Bet365) έχει τύχη.