Δεν φτάνει το… ταμπούρι

Μπασάκσεχιρ – Ανκαραγκούτσου (3/5/2021, 16:00) Τουρκία Σούπερλιγκ

Την κρίσιμη στιγμή φαίνεται ότι οι παίκτες της Μπασάκσεχιρ θυμήθηκαν κάτι από την περσινή τους αίγλη. Η νίκη που πέτυχαν στο Ερζουρούμ με 2-1, με ανατροπή και παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο, ήταν κάτι παραπάνω από κατάθεση ψυχής. Και πανηγυρίστηκε έντονα, χωρίς κόμπλεξ. Ενώ οι ίδιοι παίκτες πάνω-κάτω πριν λίγους μήνες πανηγύριζαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Η Μπασάκσεχιρ βρίσκεται στο +3 από τις θέσεις υποβιβασμού κι αν κάνει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη μπορεί να αποκτήσει μαξιλαράκι ασφαλείας. Με τρία ματς να απομένουν, απ’ αυτά που θεωρούνται βατά για το επίπεδό της.

Επιστρέφουν οι εξτρέμ

Η Ανκαραγκούτσου σημάδεψε το ματς με την (φαινομενικά) βαθμολογικά αδιάφορη Γκαζιάντεπ, ωστόσο παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου. Ηττήθηκε, μάλιστα, με 1-0 με γκολ που δέχτηκε στο 84’, κι έμεινε στο +1 από τον υποβιβασμό. Με όλα τα ματς που της απομένουν να είναι κόντρα σε ομάδες που καίγονται (Φενέρ εντός, Κασίμπασα εκτός, Αλάνιασπορ εντός) είναι φανερό ότι ψάχνει παντού βαθμούς.

Το θετικό για την Ανκαραγκούτσου είναι η επιστροφή στην ενδεκάδα των Ζεράλδο και Πέιντσιλ. Δύο παικτών που της δίνουν δύναμη στις επιθετικές της ενέργειες (ο Πέιντιλ έχει πετύχει και 10 γκολ).

Η Ανκαραγκούτσου μετράει 4 αμφίσκορα στα ισάριθμα τελευταία ματς της εκτός. Η Μπασάκσεχιρ έχει 4/5 αμφίσκορα στα δικά της τελευταία ματς εντός. Το ενδεχόμενο ενός αμφίσκορου ακόμα (όπως και το ματς του πρώτου γύρου, που έληξε 2-1 υπέρ της Μπασάκσεχιρ) δεν είναι καθόλου μακριά. Πληρώνει 1,82 στη Goalbet.