Η εύθραυστη ψυχολογία φέρνει γκολ

Μπασάκσεχιρ – Φατίχ Καραγκουμρούκ (6/2/2021, 15:00) Τουρκία Σούπερλιγκ

Το σημερινό ντέρμπι της Τουρκίας μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι το μόνο που βρίσκει αντιμέτωπες δύο γειτονιές της Πόλης. Λίγο πριν αναμετρώνεται η Μπασάκσεχιρ με την Φατίχ Καραγκουμρούκ. Δύο γειτονιές που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή μεριά.

Βεβαίως οι διαφορές που υπάρχουν είναι τεράστιες. Η Μπασάκσεχιρ μπορεί να ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, όμως με την οικονομική στήριξη του δήμου και του τότε δημάρχου Ερντογάν τώρα έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη και πριν λίγους μήνες κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο. Η Φατίχ Καραγκουμρούκ ανέβηκε φέτος στη Σούπερλιγκ, για πρώτη φορά μετά το 1984.

Εύθραυστη ψυχολογία σε ύπουλη αντίπαλο

Αν παίζανε μπάλα οι φανέλες, δεν υπήρχε θέμα για το ποιος θα κερδίσει. Οι συγκυρίες, όμως, τα’ χουν φέρει έτσι που υπάρχουν πολλές αμφιβολίες. Η Μπασάκσεχιρ ψάχνει να βρει το βηματισμό της μετά την αλλαγή προπονητή (ανέλαβε πριν λίγες μέρες ο Αϊκούτ Κοτζαμάν) κι έρχεται από ήττα 3-0 από τη Γαλατά, σε ματς που έχασε πέναλτι στο 0-0, αργότερα όμως παρουσιάστηκε ανήμπορη να αντιδράσει.

Από την άλλη, η Φατίχ Καραγκουμρούκ έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν «μασάει» από φανέλες και παραδόσεις. O Σενόλ Τζαν, ο 37χρονος προπονητής της, είχε πει πριν το πρωτάθλημα ότι στόχος της ομάδας είναι οι 42 βαθμοί που «εξασφαλίζουν» τη σωτηρία. Σε ένα γύρο συν δύο ματς έχει ήδη μαζέψει τους 34, οπότε πρέπει να βρει άλλο «αφήγημα». Αυτή η άνεση, πάντως, την βοηθάει να παίζει καλύτερα.

Κάποια στιγμή η Μπασάκσεχιρ «πρέπει» να αφυπνιστεί. Ο Κοτζαμάν θέλει να το πετύχει γρήγορα. Αλλά η ψυχολογία της ομάδας είναι πολύ εύθραυστη και έχει να κάνει με μια ύπουλη αντίπαλο.

Ο συνδυασμός του αμφίσκορου και Over 2,5 γκολ προσφέρεται σε απόδοση 1,90 στη Bet365.