Για το επόμενο συμβόλαιο…

Μπεσίκτας – Φατίχ Καραγκουμρούκ (11/5/2021, 20:30) Τουρκία Σούπερλιγκ

Ματς της προτελευταίας αγωνιστικής, με μονόπλευρο κίνητρο. Η Μπεσίκτας κρατάει την τύχη της στα χέρια της, όσον αφορά τον τίτλο, παρά την ήττα από τη Γαλατασαράι στο προηγούμενο ματς με 3-1. Βρίσκεται στο +2 από τη Φενέρ και στο +3 από τη Γαλατά. Έχει και την ισοβαθμία με τη Φενέρ, αυτό σημαίνει ότι ακόμα και με 4 βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Η Καραγκουμρούκ δεν έχει καμία πιθανότητα, ούτε καν μαθηματική, για την 5η θέση, που ενδεχομένως δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο (αν η Μπεσίκτας κατακτήσει και το κύπελλο). Γενικά είναι μια ομάδα που διασκέδασε τη πρώτη της χρονιά στην Σούπερλιγκ. Έχει ποιοτικούς παίκτες κι έναν πρόεδρο-ιδιοκτήτη-μάνατζερ, ο οποίος κάνει δουλειές με αρκετές ομάδες της Σούπερλιγκ. Σε πείσμα, όμως, όσων ψιθύριζαν ότι θα κάνει χάρες, τα ματς που «έπρεπε» να τα χτυπήσει τα χτύπησε. Πριν ένα μήνα είχε πάρει ισοπαλία 1-1 από τη Γαλατασαράι, την περασμένη αγωνιστική έριξε τη Γκεντσλέρ με νίκη 5-1.

Το προσωπικό κίνητρο

Για τη Μπεσίκτας προφανώς το κίνητρο είναι ισχυρό. Η Καραγκουμρούκ, όμως; Πώς θα αντιμετωπίσει το ματς; Οι παίκτες της δεν έχουν το παραμικρό κίνητρο, όμως επειδή σχεδόν όλοι είναι «μισθοφόροι», έχουν στο μυαλό τους να βελτιώσουν την εικόνα τους για το επόμενο συμβόλαιό τους. Δεν έχουν κανένα όφελος αν διευκολύνουν τη Μπεσίκτας.

Σε αντίθεση με την απόδοση του άσου, που λογικά κατρακύλησε, αυτή του αμφίσκορου (Goal/Goal) βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα (1,80 στη Bet365).