Τα διαχρονικά προβλήματα του “αυτοκράτορα”

Αλάνιασπορ – Γαλατασαράι (20/2/2021, 18:00) Τουρκία Σούπερλιγκ

Λίγες ομάδες μπορούν να υπερηφανευτούν ότι δημιουργούν διαχρονικά προβλήματα στον Φατίχ Τερίμ. Αν εξαιρεθούν οι δύο έτερες «μεγάλες» της Πόλης (Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε), η Γαλατά του «αυτοκράτορα» έχει μεν υποστεί γκέλες από πολλές ομάδες, αλλά από καμία δεν έχει συνεχόμενα ζητήματα.

Να, λοιπόν, που ξεπετάχθηκε η Αλάνιασπορ. Η οποία τα τελευταία δύο χρόνια εξελίσσεται σε κακό δαίμονα της «τζιμ μπομ». Τον Φεβρουάριο του 2019 έφεραν 1-1 στην Αλάνια. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου η Γαλατά νίκησε με την ψυχή στο στόμα 1-0, με γκολ-πέναλτι από το 20’. ]

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Αλάνια πέρασε τη Γαλατά σε διπλά ματς κυπέλλου (2-0 εντός, 1-3 εκτός). Τον Ιούλιο τη σκόρπισε 4-1 για το πρωτάθλημα, μια από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της ομάδας.

Στο ματς του πρώτου γύρου στην Πόλη (19/10) η Αλάνια νίκησε 2-1, μάλιστα με ανατροπή και το νικητήριο στο 90’ (έπαιζε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη παραπάνω). Και πριν ακριβώς δέκα μέρες, για το Κύπελλο, πάλι στην Πόλη, η Αλάνια νίκησε με 3-2, πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Δεν θέλει να κυνηγάει

Σήμερα οι δύο ομάδες δίνουν πάλι ραντεβού στο Μπαχτσεσεχίρ της Αλάνια. Με τη γηπεδούχο να έχει μεν το βλέμμα της στην τετράδα (αυτή τη στιγμή είναι 5η), αλλά να κρυφοκοιτάζει και το κύπελλο ως μονοπάτι διάκρισης. Θα κάνει την προσπάθειά της, αλλά δεν καίγεται κιόλας. Η Γαλατά διατηρεί την «ισορροπία του τρόμου» στην πρώτη θέση (μαζί με Φενέρ και Μπεσίκτας στους 51 βαθμούς). Φυσικά δεν θέλει να γκελάρει και να κυνηγάει τις αντιπάλους της.

Αποδόσεις τέτοιες σε εγχώρια νίκη της Γαλατά σε ματς εκτός από τα μεγάλα ντέρμπι (κι αυτά με την Τραμπζόνσπορ) δεν θυμόμαστε να έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά η Αλάνια αξίζει τον σεβασμό της ομάδας που έχει πάρει τον αέρα της αντιπάλου.

Το Over 2,5 πληρώνει 1,74 στη Winmasters.