Αποστολή αυτοκτονίας ο Κουτλού

Ντενίζλισπορ-Γκέζτεπε (31/1/2021,15:00) Τουρκία Σούπερλιγκ

Πριν από δέκα χρόνια, ο Χακάν Κουτλού θεωρούνταν ως ένας από τους πιο υπολογίσιμους νέους προπονητές στην Τουρκία. Παρά το σχετικά μικρό του ύψος για σέντερ μπακ (1μ.83) έγραψε 16 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην Ανκαραγκούτσου και παρ’ ότι δεν έφτασε ποτέ σε επίπεδο να γίνει διεθνής, θεωρούνταν υπόδειγμα αξιοπιστίας.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ξόδεψε γρήγορα το κεφάλαιό του. Παρ’ ότι η Ανκαραγκούτσου του έδωσε την πρώτη του δουλειά ως πρώτος κόουτς (τη σεζόν 2008-09) δεν έκανε τίποτα σπουδαίο. Πέρασε από τη Ντενίζλισπορ για μία σεζόν (2009-10), στην οποία η ομάδα υποβιβάστηκε. Στη συνέχεια έμεινε για δύο μήνες μόνο στη Μανισά, πριν απολυθεί με 4/4 ήττες στην αρχή της σεζόν. Επέστρεψε στην αγαπημένη του Ανκαραγκούτσου στην εφιαλτική σεζόν του υποβιβασμού (2010-11), όπου έφυγε με ρεκόρ 2-2-19.

Έφυγε σε μία μέρα!

Στη συνέχεια είχε σύντομα περάσματα από διάφορες ομάδες. Τα τελευταία χρόνια απασχόλησε τον Τύπο για δύο πράγματα. Το 2016 απολύθηκε από την Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού μόλις μία μέρα (!) μετά τη συμφωνία του. Και το 2018 αποφάσισε τελικά να παντρευτεί την πρώην μις Τουρκία Εμπρού Σερτμπάι, την οποία είχε αστεφάνωτη (!) για χρόνια έχοντας μαζί της και δύο παιδιά. Κάτι απαράδεκτο στη γείτονα χώρα.

Τη σεζόν 2019-20 ο Κουτλού επιτέλους ολοκλήρωσε μια σεζόν χωρίς να υποβιβαστεί η ομάδα του. Τον εμπιστεύθηκε η Γκιρεσούνσπορ και αυτός την οδήγησε στη 10η θέση. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Σημειωτέον, η Γκιρεσούνσπορ φέτος κάνει πρωταθλητισμό στη Β’ κατηγορία.

Ο Κουτλού ανέλαβε πριν δύο μέρες τη Ντενίζλισπορ, σε μια πραγματική αποστολή αυτοκτονίας. Δεν είναι τα αποτελέσματα της ομάδας, αλλά το κλίμα που επικρατεί. Με τους παίκτες στα κάγκελα λόγω οφειλών, τη διοίκηση να κρύβεται και τους αντιπάλους να κάνουν πάρτι. Με ρεκόρ 0-2-5 στα τελευταία επτά, η ομάδα χρειάζεται ηλεκτροσόκ άμεσα.

Ποιοι αισθάνονται μέλη της ομάδας

Η πρώτη κίνηση του Κουτλού (το όνομα σημαίνει «ευλογημένος» στα τούρκικα) ήταν να κάνει μια δραματική ομιλία στα αποδυτήρια. Στην οποία ζήτησε από τους παίκτες να του ξεκαθαρίσουν ποιοι αισθάνονται μέλη της ομάδας και ποιοι όχι, ώστε να ξέρει ποιους να υπολογίζει. Δεν έχει γίνει… καταγραφεί ποιος είπε τι, αλλά θεωρείται σίγουρο πως όποιοι παίξουν σήμερα, θα του έχουν απαντήσει θετικά.

Η Γκέζτεπε, σημερινή αντίπαλος και γειτόνισσα, από την περιοχή της Σμύρνης, βρίσκεται σε πολύ θετικό φεγγάρι. Στο τελευταίο της, βέβαια, έχασε από τη Μπεσίκτας στην Πόλη με 2-1, ωστόσο η απόδοσή της ήταν πολύ καλή. Και προηγουμένως είχε δύο νίκες, στις οποίες σημείωσε συνολικά επτά γκολ (Γκεντσλέρ 4-0, Κόνιασπορ 3-2).

Το κίνητρο της Ντενίζλισπορ μας οδηγεί σ’ ένα ματς με γκολ και από τις δύο ομάδες. Ο συνδυασμός του Goal/Goal και Over 2,5 πληρώνει 2,12 στην Stoiximan.