Εξετάσεις στους οπαδούς τους…

Εσπεράνς-Κλαμπ Αφρικέν (31/1/2021,17:00) Τυνησία Λιγκ 1

Τον Οκτώβριο του 2020 η Κλαμπ Αφρικέν συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής. Ο ιστορικός σύλλογος της Τύνιδας δεν θα μπορούσε να γιορτάσει με χειρότερο τρόπο τα γεννέθλιά του. Τα χρέη, που συσσωρεύονταν για χρόνια, πλέον «έσκασαν» στα χέρια του προέδρου Αμπντελσαλέμ Γιουσνί, η ΦΙΦΑ απαγόρεψε τις μεταγραφές, οι πληρωμές προς τους παίκτες σταμάτησαν και η ομάδα, όπως είναι φυσικό, κατρακύλησε αγωνιστικά.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο προπονητής Λασάντ Ντριντί αποφάσισε να εγκαταλείψει το καράβι. Στη θέση του προσελήφθη ο 55χρονος Λοτφί Ρουισί, ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία από πρώτος κόουτς (δούλεψε για χρόνια στο Κατάρ ως ασίσταντ). Τον ακολούθησε ο πρόεδρος Γιουσνί, που ανακοίνωσε την παραίτησή του. Οι οπαδοί, αγνοώντας τα σκληρά μέτρα καραντίνας κατά του COVID-19, μαζεύτηκαν έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας της Τυνησίας και απαιτούσαν «λύση». Και στις 21 Ιανουαρίου ήλθε η σειρά των παικτών να εξαγγείλουν αποχή από τις προπονήσεις.

Βαθμό στο πιο δύσκολο ματς

Στο διάστημα αυτό η Κλαμπ Αφρικέν έπαιξε τρία ματς και πήρε έναν βαθμό. Ο βαθμός αυτός ήλθε στο δυσκολότερο παιχνίδι, εναντίον της Ετουάλ Σαχέλ (1-1). Σημάδι ότι οι παίκτες έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Σήμερα η Κλαμπ Αφρικέν αντιμετωπίζει την Εσπεράνς, στο πιο παραδοσιακό ντέρμπι όχι μόνο της πρωτεύουσας, αλλά της χώρας ολόκληρης. Μια Εσπεράνς, βέβαια, που βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, ήδη με πέντε βαθμούς διαφορά και ένα ματς λιγότερο, βάζει πλώρη για τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο της.

Ντέρμπι στα χαρτιά, λοιπόν, σε κοινή έδρα και χωρίς κόσμο. Με την Εσπεράνς να βρίσκεται σε απείρως καλύτερη κατάσταση, αλλά τους παίκτες της Κλαμπ Αφρικέν να δίνουν εξετάσεις «πίστης» στη φανέλα τους. Μέχρι και ο πρώην πρόεδρος Γιουσνί, αναλογιζόμενος τον κίνδυνο, έκανε επίσημη δήλωση, με την οποία καλεί τους παίκτες «να δώσουν το 100%».

Η επιλογή «2-3 γκολ» καλύπτει πολλά σενάρια και προσφέρεται στο 1,95 στη NetBet.