Παγκόσμιο ρεκόρ με τρία αυτογκόλ σε μισή ώρα!

Τρία αυτογκόλ

Είναι έμπειρη. Αγωνίζεται στη Λίβερπουλ. Κι όμως η Μικέιλα Μουρ κατάφερε να βάλει τρία αυτογκόλ σε μισή ώρα!

Η Νεοζηλανδή δε θα ξεχάσει ποτέ τη φιλική αναμέτρηση με την αντίστοιχη των ΗΠΑ. Έζησε την πιο εφιαλτική στιγμή στην καριέρα της, καθώς έκανε χατ τρικ αλλά σε αυτογκόλ.

Στο διεθνές τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου «Shebelieves Cup» συμμετέχουν εκτός από την οικοδέσποινα ΗΠΑ και οι εθνικές ομάδες τη Τσεχίας, της Ισλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Στη 2η αγωνιστική, οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν τη Νέα Ζηλανδία με το ματς να λήγει 5-0 υπέρ των γηπεδούχων. Αυτό που προξενεί σοκ δεν είναι το ευρύ σκορ, αλλά το γεγονός πως τα πρώτα τρία γκολ με τα οποία έληξε το ημίχρονο ήταν αυτογκολ από την Μικέιλα Μουρ!

Τρία αυτογκόλ σε μισή ώρα!

Η Μουρ μόλις στο 5ο λεπτό σε προσπάθεια της να διώξει μια σέντρα βρήκε τη μπάλα με το καλάμι κι εκτέλεσε την τερματοφύλακα της, ενώ πριν συμπληρωθούν τα επόμενα τρία λεπτά, πέτυχε και το δεύτερο αυτογκόλ. Έπειτα από κεφαλιά αντιπάλου η μπάλα την βρήκε στο πρόσωπο και κατέληξε στα δίχτυα.

Το… τελειωτικό χτύπημα ήρθε 30 λεπτά μετά. Η Μουρ αφού σκόραρε με το δεξί και το κεφάλι, το έκανε και με το αριστερό. Μετά από παράλληλη σέντρα, επικό τσαφ για το 3-0.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μουρ θεωρείται από τις πιο έμπειρες αθλήτριες της Νέας Ζηλανδίας. Έχει 48 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας, ενώ από το 2020 αγωνίζεται με τη φανέλα της Λίβερπουλ.