Το κίνητρο του σκόρερ

Σαμούτ Πρακάν – Πρατσουάπ (21/2/2021, 13:00) Ταϊλάνδη 1 Λιγκ

Ο Ταρντέλι Ρέις έχει βγάλει πια ρίζες στην Ταϊλάνδη. Παρ’ ότι γεννήθηκε στο μακρινό Ρίο Μπράνκο της Βραζιλίας, κατάλαβε γρήγορα ότι δεν θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει στη χώρα του και πήρε των ομματιών του για χαμηλότερου επιπέδου λίγκες. Στην Ταϊλάνδη βρήκε την Ιθάκη του. Από το 2015 και μετά δεν σταματάει να βάζει γκολ, με κορυφαία τη διετία 2017-18, όπου σε 47 αγώνες με την Τρατ πέτυχε 39 γκολ.

Αυτή η επίδοση τον έφερε στην πολύ πλουσιότερη και φιλοδοξη Παθούμ Γιουνάιτεντ, πλην όμως παρά τα 18 γκολ σε 25 ματς τον ειδοποίησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα δοθεί δανεικός στην Σαμούτ Πρακάν, μια μικρομεσαία ομάδα. Κι αυτό διότι στους τέσσερις πρώτους αγώνες δεν κατάφερε παρά να σκοράρει μόνο μία φορά.

Στην πρώτη θέση των σκόρερς

Ο 31χρονος σέντερ φορ θα’ λεγε κανείς ότι πήρε προσωπικά αυτή την εξέλιξη. Και βάλθηκε να αποδείξει στους ανθρώπους της Παθούμ πόσο λάθος έκαναν. Από τις 27/9 και μετά η ομάδα έδωσε 14 αγώνες και ο Ταρντέλι βρέθηκε στην ομάδα στους 13. Έχει σκοράρει στα 10/13 αγώνες, συνολικά 14 γκολ. Κι εκεί που τον είχαν όλοι ξεγραμμένο, αυτός σκαρφάλωσε στη κορυφή της λίστας των σκόρερς, με συνολικά 15 γκολ.

Η Σαμούτ Πρακάν δεν έχει ισχυρό κίνητρο στο πρωτάθλημα. Με δέκα αγώνες να απομένουν έχει μεγάλη απόσταση και από τη 2η θέση που δίνει εισιτήριο για το Champions League Ασίας, αλλά και από τις θέσεις υποβιβασμού. Το μοναδικό κίνητρο είναι προσωπικό, του Ταρντέλι Ρέις να συνεχίσει να σκοράρει. Και είναι ισχυρότατο, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι στο περασμένο ματς μόλις κατάφερε να πετύχει χατ-τρικ.

Η σημερινή αντίπαλος της Σαμούτ Πρακάν, η Πρατσουάπ, βρίσκεται λίγο πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Έχει κι αυτή κίνητρο να μαζέψει πόντους. Διαθέτει κι αυτή έναν από τους πρώτους σκόρερς της κατηγορίας, τον επίσης Βραζιλιάνο Βίλεν, με 11 γκολ.

H εικόνα του παιχνιδιού που περιμένουμε επιτρέπει το στοίχημα στο ασιατικό Over 3 γκολ (στα 3 γκολ επιστρέφεται το ποντάρισμα). Το βρίσκουμε σε απόδοση 1,92 στη Goalbet.