Ξεκάθαρη αξία στο κίνητρο

Αλ Χοργκέλα – Αλ Ουάχντα (12/3/2021, 14:00) Συρία Πρέμιερ Λιγκ

Έπειτα από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, θα’ λεγε κανείς ότι το φετινό πρωτάθλημα της Συρίας είναι κανονικό. Χωρίς ταλαιπωρίες ομάδων που αναγκάζονται να παίζουν μακριά από τις έδρες τους λόγω των συγκρούσεων, χωρίς παίκτες που φοβούνται για τη ζωή τους.

Η αναμέτρηση της Αλ Χοργκέλα με την Αλ Ουάχντα βρίσκει αντιμέτωπες δύο ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού. Η συριακή πρωτεύουσα δεν βρέθηκε ποτέ στο επίκεντρο των συγκρούσεων, αλλά φυσικά έχει γνωρίσει τεράστια αναστάτωση.

Παίκτες-φαντάροι από τη στρατιωτική βάση!

Η Αλ Χοργκέλα (λόγω της προφοράς μπορεί να την δείτε γραμμένη και Αλ Χαρτζάλα) εκπροσωπεί ένα μικρό χωριό πέριξ της πρωτεύουσας, στο οποίο όμως εδρεύει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις. Οι παίκτες-φαντάροι είναι η κύρια δεξαμενή παικτών της. Φέτος πρώτη φορά έπαιξε στην Α΄ κατηγορία και κατάφερε να σωθεί. Όχι μαθηματικά, βέβαια, αλλά ουσιαστικά. Βρίσκεται επτά βαθμούς πάνω από την Φουτούα με επτά αγωνιστικές να απομένουν, απόσταση που, σύμφωνα και με το πρόγραμμα και όσα έχουν δείξει οι ομάδες μέχρι τώρα, είναι σχεδόν απίθανο να καλυφθεί. Την περασμένη εβδομάδα η Αλ Χοργκέλα δημιούργησε αυτή τη διαφορά, με νίκη-σωτηρία εκτός επί της ουραγού Χορίγια.

Η Αλ Ουάχντα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο μέγεθος στο ποδόσφαιρο της χώρας. Ιδρύθηκε το 1928, έχει στην κατοχή της τίτλους και πολύ σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Την περασμένη εβδομάδα νίκησε μια από τις μεγάλες της αντιπάλους την Αλ Τζαϊς με 1-0 και βρέθηκε σε απόσταση τριών βαθμών από την 2η θέση. Η οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσει στο AFC Cup του 2022.

Ξεκάθαρα παίζουμε το κίνητρο εδώ και το βάρος της φανέλας. Η Αλ Ουάχντα, επίσης ομάδα της Δαμασκού, δεν έχει ταξίδι να την ταλαιπωρήσει, παίζει με μια ομάδα που είναι χειρότερη ποιοτικά και η οποία μόλις εξασφάλισε τον βασικό της στόχο της χρονιάς.

Ξεκάθαρη αξία στο διπλό, που το βρίσκουμε σε απόδοση 1,83 στην Stoiximan.