Αποδεκατισμένη η Βασιλεία, ευκαιρία για τη Σεν Γκάλεν

Σεν Γκάλεν – Βασιλεία (27/02/2021, 21:30) Ελβετία Σούπερ Λιγκ

Η Σεν Γκάλεν και η Βασιλεία διεκδικούν τη δεύτερη θέση στην Ελβετία και ο μεταξύ τους αγώνας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι γηπεδούχοι δεν τα πάνε καλά το τελευταίο διάστημα. Παρουσιάζονται ασταθείς και καταγράφουν μόλις μία νίκη σε επτά παιχνίδια. Το προηγούμενο Σάββατο έχασαν 2-1 από την ουραγό Βαντούζ. Παραμένουν, πάντως, στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, την οποία κατέχει η Βασιλεία και αν κερδίσουν απόψε πλησιάζουν στον έναν βαθμό.

Τα έξι πρόσφατα παιχνίδια τους ολοκληρώθηκαν με γκολ – γκολ. Τα πέντε από αυτά ήταν και Over.

Απών θα είναι ο Μουχίμ (α, 12/1), όλοι οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι.

Από τη δική τους πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έχουν μία νίκη σε πέντε αναμετρήσεις (τρεις ισοπαλίες). Πριν από το τελευταίο 0-0 με τη Λωζάνη (παίζοντας με δέκα παίκτες από το 20’), είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στο Κύπελλο με το ντροπιαστικό 6-2 από τη Βίντερτουρ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Σε επίπεδο Πρωταθλήματος, έχει κερδίσει τέσσερα στα πέντε τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας. Όλα, πάντως, ήταν κόντρα στις ομάδες από την τελευταία τετράδα της κατάταξης.

Μια ντουζίνα απουσίες

Το θέμα για τη Βασιλεία είναι πως θα πάει αποδεκατισμένη στο συγκεκριμένο ματς. Ο προπονητής Τσιριάκο Σφόρτσα, που δέχεται κριτική για την εικόνα της ομάδας, καταρτίζει τα πλάνα του δίχως να υπολογίζει σε δώδεκα παίκτες. Συγκεκριμένα, δεν έχει στη διάθεσή του τους Φράι (μ, 21/1), Κομέρ (α, 20/1), Φαν Βολφσβίνκελ (μ, 18/1), Παλούλου (ε, 18/1), Φον Μος (ε, 15/0), Πάντουλα (α, 14/0), Στόκερ (μ, 14/3), Πετρεττά (α, 13/0), Βίντμερ (ε, 12/0), Μάρσαντ (μ, 10/1), Ζόρζε (α, 5/0) και Σένε (ε, 1/0).

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων. Θεωρείται πολύ πιθανό κάποιοι να επιστρατευθούν στην ενδεκάδα για να καλύψουν κενά, ειδικά στα μετόπισθεν.

Πάντως, η Βασιλεία συνηθίζει να αποσπά θετικά αποτελέσματα στην έδρα της Σεν Γκάλεν. Έχει κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια, ενώ υπέστη μία ήττα (το 2017) στις δέκα πρόσφατες επισκέψεις.

Η Σεν Γκάλεν είναι ασταθής, όμως απέναντι στη μισή Βασιλεία της παρουσιάζεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς και να πλησιάσει στη δεύτερη θέση. Στο 1,95 ο «άσσος» από την bet 365.