Ομάδα του προπονητή

Βάρμπεργκς – Κάλμαρ (4/7/2021, 16:00) Σουηδία Αλσβένσκαν

Μετά από διακοπή μεγαλύτερη του ενός μηνός η Α’ Κατηγορία της Σουηδίας μπήκε ξανά στις ράγες. Η δράση ξεκίνησε χθες με δύο «άσσους» που περιλάμβαναν την ήττα της πρωτοπόρου Μάλμε στο Νόρκεπινγκ (3-2).

Συνεχίζεται σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το απόγευμα. Στεκόμαστε σε αυτή ανάμεσα σε Βάρμπεργκς και Κάλμαρ όπου τα δεδομένα δείχνουν να ευνοούν τους φιλοξενούμενους.

Εκπλήσσει ευχάριστα

Η Κάλμαρ έμεινε πέρσι στη κατηγορία μέσω μπαράζ και καθώς δεν ενισχύθηκε κανείς δεν περίμενε να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο. Τα κατάφερε, ωστόσο, και πριν από τη διακοπή τα πήγε περίφημα. Το γεγονός αυτό πιστώνεται ξεκάθαρα στον Χένρικ Ρίντστρομ.

Έσωσε πέρσι τον σουηδικό σύλλογο και φέτος έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο που βασίζεται στη «σφιχτή» αμυντική γραμμή (3-4-1 με 8-7 γκολ). Δεν ανακηρύχθηκε, εξάλλου, τυχαία «προπονητής του μήνα» για τον Μάιο.

Η Κάλμαρ επιθυμεί να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και στη διάρκεια της προετοιμασίας άφησε εκ νέου καλές εντυπώσεις. Επικράτησε, μάλιστα, σε φιλικά παιχνίδια των ισχυρών Μάλμε (1-0) και Τζουργκάρντεν (3-2).

Απουσίες και προβληματισμός

Αντιστρόφως ανάλογη, από την άλλη πλευρά, η πορεία της Βάρμπεργκς. Στην περσινή παρθενική παρουσία της στην Αλσβένσκαν τα πήγε εξαιρετικά, όμως φέτος φαίνεται πως θα δυσκολευτεί περισσότερο.

Έχει το εύκολο γκολ, αλλά στα μετόπισθεν μπάζει διαθέτοντας το χειρότερο παθητικό της κατηγορίας (17 τέρματα σε 8 ματς). Προέρχεται από 7 σερί G+O 2,5, ενώ έχασε τα 5/7 ματς αυτού του διαστήματος (2-0-5), όπως και τα 3/4 στο γήπεδό της (1-0-3, σε κάθε ήττα δέχθηκε από 3 γκολ).

Στα φιλικά με Έλφσμποργκ (1-0) και Χέλσινγκμποργκ (0-2) άφησε ανάμικτες εντυπώσεις, ενώ στην επανέναρξη θα αγωνιστεί με ελλείψεις. Υπάρχουν, άλλωστε, τιμωρίες και τραυματισμοί, την ώρα που ο βασικός μέσος Μέρφελτ συνεχίζει στη Νορβηγία (Βαλερένγκα).

Το έργο της Κάλμαρ δεν είναι εύκολο, όμως φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Aξίζει να πάρουμε το ρίσκο με το «διπλό», το οποίο προσφέρεται σε καλές αποδόσεις. Το βρίσκουμε στην Betsson στο 2,45.