Τελικώς… τελικός χωρίς κόσμο

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ (3/4/2021, 22:30), Κύπελλο Ισπανίας

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ διεκδικούν στη Σεβίλλη το τρόπαιο του Κυπέλλου για τη σεζόν 2019-20.

«Νίκησε» η πανδημία

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες από τη Χώρα των Βάσκων συμφώνησαν την περασμένη περίοδο να διεξαχθεί ο τελικός το 2021, έτσι ώστε να υπάρχουν φίλαθλοί τους στις εξέδρες για να ζήσουν αυτή τη μοναδική συγκυρία.

Μόνο που τα υγειονομικά δεδομένα δεν επέτρεψαν την παρουσία θεατών στο γήπεδο «Καρτούχα» της Σεβίλλης και ως εκ τούτου το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα μπορούσε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή έξοδο μέσω της κατάκτησης του τροπαίου (σ.σ. η Σοσιεδάδ εξασφάλισε θέση μέσω πρωταθλήματος), ωστόσο προτίμησε να ζήσει αυτόν τον τελικό μαζί με τους φιλάθλους της, που τελικά ούτε αυτό θα συμβεί…

Από ‘κει και πέρα, οι δύο μεγάλες ομάδες από τη Χώρα των Βάσκων συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου (σ.σ. είχαν συγκρουστεί και το 1910, αλλά θεωρείται ανεπίσημη εκείνη η διοργάνωση).

Άξιο αναφοράς πως τα «λιοντάρια» έχουν κατακτήσει το τρόπαιο 23 φορές, όμως η πιο πρόσφατη καταγράφεται το 1984, κι ενώ έχουν 38 παρουσίες σε τελικό. Σε δύο εβδομάδες θα μετρήσουν την 39η παρουσία τους, αφού έχουν προκριθεί στον τελικό και της τρέχουσας «έκδοσης» του θεσμού.

Από την άλλη, η Σοσιεδάδ φτάνει στον τελικό για πρώτη φορά από το 1988, ενώ μετράει 2 κατακτήσει σε 7 παρουσίες στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ιμανόλ απέδρασε με το διπλό (0-1) από το Μπιλμπάο στις 31 Δεκεμβρίου.

Τελικός Κυπέλλου για τη σεζόν 2019-20 με έντονο χρώμα από τη Χώρα των Βάσκων. Η Αθλέτικ είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιες καταστάσεις και γενικά θεωρείται πιο σκληροτράχηλη ομάδα, που ίσως παίξει το ρόλο του. Το να σηκώσει το τρόπαιο η ομάδα από το Μπιλμπάο πληρώνει 1,95 στην Bet365.