Β’ Ισπανίας: Όλα τα σενάρια και οι ισοβαθμίες για μπαράζ ανόδου και παραμονή

Κλείνει η αυλαία της κανονικής περιόδου στη Σεγούντα Ντιβιζιόν και ως συνήθως υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα, με τις μισές ομάδες να έχουν βαθμολογικό κίνητρο.

Μάχες για την πρώτη εξάδα

Εσπανιόλ και Μαγιόρκα έχουν εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο, ωστόσο θα παλέψουν στο φινάλε για τον τίτλο της πρωταθλήτριας, με τους Καταλανούς να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα, αφού θα κατακτήσουν την πρωτιά, αν φύγουν με διπλό από το Αλκορκόν ή αν δεν νικήσουν οι «νησιώτες» την αδιάφορη Πονφεραντίνα.

Σκοτωμός γίνεται για τις θέσεις «3» έως «6». Λεγκανές, Αλμερία και Χιρόνα έχουν εξασφαλίσει θέση στα μπαράζ ανόδου και μένει να οριστικοποιηθεί η 4η της σχετικής διαδικασίας, που θα χαρίσει ένα εισιτήριο για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Σίγουρα, η Βαγιεκάνο έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της Σπόρτινγκ Χιχόν, αφού με νίκη θα τερματίσει σίγουρα στην εξάδα. Σε περίπτωση που δεν νικήσει τη Λούγκο που «καίγεται», τότε θα περιμένει απώλεια βαθμών από τους Αστουριανούς.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας (ισοπαλία) η Βαγιεκάνο, νίκη η Χιχόν), τότε ευνοείται η Σπόρτινγκ Χιχόν.

Από ‘κει και πέρα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την καλύτερη δυνατή κατάταξη στην τετράδα, αφού όποια ομάδα καταλήξει 3η θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φινάλε των πλέι-οφ.

Παρακάτω παραθέτουμε τι θα συμβεί στις σχετικές ισοβαθμίες:

Διπλές ισοβαθμίες:

Λεγκανές>Χιρόνα

Λεγκανές>Αλμερία

Λεγκανές>Βαγιεκάνο

Αλμερία>Χιρόνα

Βαγιεκάνο>Χιρόνα

Βαγιεκάνο=Αλμερία (θα κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων, με την Αλμερία να έχει +6 τώρα)

Τριπλές ισοβαθμίες:

Λεγκανές>Αλμερία>Χιρόνα

Αλμερία>Βαγιεκάνο>Χιρόνα

Λεγκανές>Βαγιεκάνο>Χιρόνα

Λεγκανές>Αλμερία>Βαγιεκάνο

Τετραπλή ισοβαθμία:

Λεγκανές>Αλμερία>Βαγιεκάνο>Χιρόνα

Τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις

Ο απόλυτος χαμός γίνεται και για την αποφυγή των θέσεων «19» και «20», που οδηγούν στον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Το σίγουρο είναι ότι η Αλκορκόν και η Λούγκο κρατάνε κάπως την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκες στα δικά τους παιχνίδια, εξασφαλίζουν τη σωτηρία, ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς.

Επίσης, η ομάδα της Μαδρίτης μπορεί να σωθεί ακόμα και με ισοπαλία, αλλά σε περίπτωση που δεν νικήσουν την ίδια ώρα η Λούγκο και η Λογκρονές.

Αντίστοιχα και η Λούγκο θα σωθεί με ισοπαλία, αρκεί να μην νικήσουν η Λογκρονές και η Σαμπαντέλ.

Η Λογκρονές θέλει «τρίποντο» και να μην νικήσει μία εκ των Λούγκο ή Αλκορκόν. Με ισοπαλία, θα περιμένει να χάσει η Λούγκο και να μην νικήσει η Σαμπαντέλ. Με ήττα, υποβιβάζεται σίγουρα.

Πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τη Σαμπαντέλ, που θέλει νίκη της και να μην νικήσουν η Λούγκο και η Λογκρονές. Αν νικήσει η ίδια και νικήσει και μία από τις άλλες δύο, τότε θα προσμένει ήττα της Αλκορκόν. Με ήττα, υποβιβάζεται.

Εδώ να πούμε ότι φαντάζει πιθανό να «εμπλακεί» σε τετραπλή ισοβαθμία και η υποβιβασμένη Καστεγιόν, που μπορεί να… παρασύρει μαζί της τη Σαμπαντέλ και τη Λογκρονές.

Παρακάτω όλες οι πιθανές ισοβαθμίες:

Διπλές ισοβαθμίες:

Λούγκο>Λογκρονές

Αλκορκόν>Λούγκο

Αλκορκόν>Σαμπαντέλ

Αλκορκόν=Λογκρονές (θα κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων, με την Αλκορκόν να έχει +13 τώρα)

Τριπλές ισοβαθμίες:

Αλκορκόν>Λογκρονές>Λούγκο (θα σωθούν 1 ή 2ομάδες, ανάλογα με το αποτέλεσμα της Σαμπαντέλ)

Σαμπαντέλ>Λούγκο=Λογκρονές (σώζεται μόνο η Σαμπαντέλ, λόγω συνολικής διαφοράς τερμάτων)

Λούγκο>Λογκρονές>Καστεγιόν (θα σωθεί η Λούγκο ή καμία εξ αυτών των τριών, ανάλογα με το αποτέλεσμα της Σαμπαντέλ)

Τετραπλή ισοβαθμία:

Λούγκο>Λογκρονές=Καστεγιόν>Σαμπαντέλ (σώζεται μόνο η Λούγκο)

Η Λογκρονές καίγεται για τη νίκη και μπορεί να την πάρει κόντρα στην αδιάφορη και κάπως ντεφορμέ Λας Πάλμας. Ο άσσος σε συνδυασμό με το under 3,5 σε απόδοση 2,05 στην Bwin.