Σε διαφορετική κατάσταση

Μάριτζμπουργκ Γιουνάιτεντ – Μπλακ Λέοπαρντς (2/3/2021, 17:00) Νότια Αφρική Πρέμιερ

Αν ένας πάγκος μπορεί να χαρακτηριστεί «ηλεκτρικός» στο πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής, δεν είναι άλλος από αυτόν της Μπλακ Λέοπαρντς. O ιδιοκτήτης της ομάδας Ντέιβιντ Θιντιέλα είναι γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του και το ότι ανακατεύεται περισσότερο από το κανονικό στα ποδοσφαιρικά. Από το 1998, που η οικογένειά του απέκτησε την ομάδα, συμπεριφέρεται όπως λίγο-πολύ κάποιοι… Έλληνες ομόλογοί του.

Φέτος το τερμάτισε ο Θιντιέλα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ομάδα έχει αλλάξει πέντε προπονητές! Ο τελευταίος απ’ αυτούς, βέβαια, είναι προσωπική επιλογή του Θιντιέλα. Ενώ η ομάδα είχε συμφωνία εν ισχύ με τον Αγγλο-Μαλτέζο Ντίλαν Κερ, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο Θιντιέλα υπέγραψε συμβόλαιο και με τον Λεχνοχολόλο Σίμα, με το που απολύθηκε από την Τσίπα Γιουνάιτεντ.

Ένα κεφάλι πήρε, ένα “έκοψε”

Όταν κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους, ο Θιντιέλα πέρασε στην αντεπίθεση: «Δύο κεφάλια που σκέφτονται είναι καλύτερα από ένα κεφάλι. Θα είναι ο προσωπικός μου σύμβουλος, ο Κερ ας μην ανησυχεί για τη θέση του».

Κι όπως είναι φυσικό, με το που έγινε η πρώτη στραβή, ο Κερ μάζεψε τις βαλίτσες του. Ο Σίμα ανέλαβε στις 25 Ιανουαρίου, σχεδόν ένα μήνα αργότερα. Η ομάδα έχει δώσει έξι ματς με την καθοδήγησή του και νίκησε στα τρία, εκ των οποίων όμως δύο ήταν ματς κυπέλλου. Η μοναδική νίκη της εκτός έδρας έγινε, βέβαια, επί της πολύ καλύτερης Γκόλντεν Άροους, και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει σκοράρει στα 5/6 αυτά παιχνίδια.

Η Μπλακ Λέοπαρντς σήμερα αγωνίζεται εναντίον της Μάριτζμπουργκ Γιουνάιτεντ, της μοναδικής ομάδας που ξεπερνά στη βαθμολογία. Πιο μεγάλη σαν μέγεθος η Μάριτζμπουργκ, κι αυτό προφανώς μετράνε οι μπουκ, αλλά με πολύ χειρότερα τελευταία αποτελέσματα. Εδώ κι 1,5 μήνα έχει παίξει πέντε ματς πρωταθλήματος με απολογισμό 0-1-4. Σε αυτά τα ματς έχει σκοράρει μόνο μία φορά.

Είναι προφανές ότι οι αποδόσεις γέρνουν προς τη Μάριτζμπουργκ μόνο και μόνο λόγω έδρας και μεγαλύτερου ειδικού βάρους. Πρόκειται, όμως, για ένα πραγματικό εξάποντο ματς, μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση. Αυτό φαίνεται από τα πρόσφατα ματς τους.

H διπλή ευκαιρία (Χ2) της Μπλακ Λέοπαρντς πληρώνει 1,80 στην Stoiximan.