Το ανεξήγητο αουτσάιντερ

Μπράβο-Μούρα (28/2/2021, 15:30) Σλοβενία Πρβα Λίγκα

Αυτό το ματς φέρνει αντιμέτωπες δύο από τις νέες δυνάμεις του σλοβενικού ποδοσφαίρου. Η Μπράβο, που ιδρύθηκε το 2006 ως ερασιτεχνικό σωματείο φοιτητών, ανέβηκε τις κατηγορίες τα τελευταία χρόνια και πέρυσι. Στην πρώτη της  χρονιά στην Α’ κατηγορία, έφτασε στην 6η θέση. Η Μούρα είναι ακόμα νεότερη, ιδρύθηκε το 2012 στη Μούρσκα Σόμποτα, την πιο ανατολική περιοχή της χώρας. Κι όμως, τις δύο σεζόν που έχει βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία μπήκε στην τετράδα, και μάλιστα πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο (βεβαίως στον τελικό αντιμετώπισε ομάδα Β’ κατηγορίας).

Η Μούρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση, αλλά στο 2021 έχει μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς. Η μοναδική «αναμενόμενη» θα μπορούσε να είναι αυτή από την Ολίμπια Λουμπλιάνα εκτός, αλλά έχασε και στο Κόπερ και δεν μπόρεσε να νικήσει την Ταμπόρ Σεζάνα. Η μοναδική της νίκη έγινε επί της ουραγού Γκόριτσα με 3-1, πολύ πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Πολύ πιο πειστικές εμφανίσεις

Η Μπράβο, αντίθετα, είναι αήττητη στα πέντε ματς που έδωσε το 2021 (3-2-0). Αν εξαιρεθεί το υποτονικό της ματς με την Γκόριτσα εντός (0-0), στα υπόλοιπα είχε πολύ πειστικές εμφανίσεις, παίρνοντας 1-1 στην έδρα της ισχυρότατης Μάριμπορ και κερδίζοντας τα υπόλοιπα τρία, σκοράροντας μάλιστα από τρία γκολ στο καθένα. Το διπλό της με την Τσέλιε την περασμένη Τετάρτη έδειξε ότι έχει και χαρακτήρα, αφού άνοιξε το σκορ στο 7’, δέχτηκε ανατροπή στο 67’, αλλά με δύο γκολ στο 77’ και το 80’ το γύρισε.

Προκαλεί εντύπωση το γιατί η Μπράβο δίνεται αουτσάιντερ, έστω ελαφρύ, σ’ αυτό το ματς. Τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει ηττηθεί εντός από τη Μούρα στην ιστορία της. Η νίκη της σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία (dnb) προσφέρεται στο 2,20 από τη Netbet.