Δεν υπάρχει λόγος για… πάσο

Ίντζιγια – Ράντνικ Σούρντουλικα (7/3/2021, 14:00) Σερβία Σουπερλίγκα

Όσο η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της και ξεκαθαρίζουν οι στόχοι κάθε ομάδας, τόσο πιο πολύ επηρεάζει το βαθμολογικό κίνητρο τις αποδόσεις. Το βλέπουμε σε όλες τις λίγκες του κόσμου, φυσικά και σ’ αυτή της Σερβίας, τη μεγαλύτερη αριθμητικά όλων των εποχών με τη συμμετοχή 20 ομάδων.

Η γηπεδούχος Ίντζιγια από την περιοχή της Βοϊβοντίνα στο βορρά βρίσκεται κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και, κατά το κοινώς λεγόμενο, «καίγεται» για τη νίκη. Βεβαίως αυτή η… κάψα της δεν προέκυψε τώρα. Συνεχώς καίγεται για βαθμούς, όμως από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 8 βαθμούς σε 13 ματς, με ρεκόρ 2-2-9. Την περασμένη αγωνιστική, πάντως, πήρε μια παλικαρίσια ισοπαλία 1-1 εκτός από τη Γιάβορ, υπερασπίστηκε τον βαθμό παίζοντας από το 77’ με παίκτη λιγότερο.

Κάπου στη μέση και φέτος

Η Ράντνικ δεν προλαβαίνει την πρώτη τετράδα, που θα μπορούσε να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι τα κυβικά της για εκεί. Από τη σεζόν 2016-17 που βρίσκεται στην Σουπερλίγκα, πάντα τερματίζει κάπου στη μέση. Χωρίς βλέψεις για πιο πάνω, αλλά και χωρίς φόβο για υποβιβασμό. Κάτι τέτοιο θα γίνει και φέτος. Βεβαίως αυτό την έχει βοηθήσει να παίξει με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Στο 2021 έχει ρεκόρ 3-2-1, η μόνη της ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν.

Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες δεν έχουν σχέση. Βαθμολογικά, το κίνητρο είναι με την γηπεδούχο. Το ζήτημα είναι αν έχει λόγο η Ράντνικ να πάει… πάσο σ’ αυτό το ματς. Δεν βρίσκουμε.

Αφ’ ενός επειδή ο προπονητής της, ο 40χρονος Σλάβολιουμπ Τζόρτζεβιτς, είναι νέος και στην πρώτη του δουλειά ως head coach έχει φιλοδοξίες. Αφ’ ετέρου, επειδή στην ομάδα αγωνίζεται ο 24χρονος Μίλαν Μάκαριτς. Ο πρώτος σκόρερ της Σουπερλίγκα ως τώρα με 16 γκολ (5 εκ των οποίων στα 6 ματς του 2021). Φυσικά θέλει να διατηρηθεί εκεί για να κάνει το καλοκαίρι την «καλή» μεταγραφή της καριέρας του.

Αν καταφέρει η Ίντζιγια να νικήσει αυτό το ματς στα ίσια, χαλάλι της. Η αξία, όμως, βρίσκεται στο διπλό σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία (dnb), που το βρίσκουμε στο 2,20 στη Bet365.