“Παρ’ το αλλιώς” με άμυνα

Ραντ Βελιγραδίου-Τσουκαρίτσκι (16/2/2021,17:00) Σερβία Σουπερλίγκα

O Μίλαν Μιλάνοβιτς ανέλαβε τη Ραντ Βελιγραδίου στις 6 Οκτωβρίου. Βρήκε μια ομάδα με ρεκόρ 3-0-7 και γκολ 10-21. Στο πρώτο του ματς, μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, η Ραντ ταξίδεψε στο Νόβισαντ για το ματς με τη Βοϊβοντίνα. Προηγήθηκε στο 3’, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε τέσσερα γκολ. Εκεί μάλλον ο προπονητής αποφάσισε ότι για να δει… άσπρη μέρα πρέπει να το πάρει αλλιώς.

Το «αλλιώς» είναι η υιοθέτηση πιο αμυντικής τακτικής. Η οποία βοήθησε την ομάδα τουλάχιστον να περιορίσει τις απώλειές της. Τώρα διεκδικεί τώρα με αξιώσεις την παραμονής της στη σέρβικη Σουπερλίγκα, ενώ την είχαν ξεγραμμένη. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά, αλλά σίγουρα η ομάδα έχει δυναμώσει αμυντικά.

Over μόνο με Ερυθρό Αστέρα

Θέλετε κι αριθμούς; Από το Νοέμβριο και μετά η Ραντ έχει δώσει δέκα επίσημα ματς. Τα μοναδικά που έληξαν over ήταν οι δύο ήττες της από τον άλλου επιπέδου Ερυθρό Αστέρα. Εκτός 0-3 για το πρωτάθλημα και 1-2 εντός για το κύπελλο. Στους δύο αγώνες του 2021 δε η ομάδα δεν έχει καν δεχτεί γκολ, νίκησε 1-0 την Προλετέρ Νόβισαντ και πήρε 0-0 από την Μπάτσκα Τόπολα.

Η Τσουκαρίτσκι, σημερινή αντίπαλος της Ραντ, έρχεται από ένα χορταστικό 3-3 εντός με τη Βοϊβοντίνα, αλλά το ματς ήταν ειδικών συνθηκών. Κι αυτό διότι η ομάδα δέχτηκε δύο γκολ ως το 11’, στη συνέχεια κέρδισε αποβολή και το γύρισε σε 16 λεπτά (64’-80’), αλλά ισοφαρίστηκε στο 90’. Αν εξαιρεθεί αυτό το ματς, οι επιθετικές της αρετές δεν είναι και εξωπραγματικές. Στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος μακριά από την έδρα της έμεινε στο under.

Αν βάλουμε στο ζύγι και το τσουχτερό κρύο στο Βελιγράδι (-3 Κελσίου την ώρα του αγώνα), το under 2,5 σε απολύτως αποδεκτή απόδοση 1,85 (Bet365) αξίζει, αν μη τι άλλο.