Κόντρα στην υπερβολή

Ραντ Βελιγραδίου – Ράντνικ Σούρντουλικα (21/3/2021, 16:00) Σερβία Σουπερλίγκα

Δεν υπάρχει πιο κλασικό παιχνίδι απ’ αυτό, αν ψάχνουμε αγώνες στους οποίους το βαθμολογικό κίνητρο επηρεάζει τις αποδόσεις. Ο άσος της Ραντ έχει κατρακυλήσει στα… τάρταρα, χωρίς άλλο λόγο εκτός απ’ αυτόν που φαίνεται στη βαθμολογία. Η Ραντ είναι μέσα στη ζώνη υποβιβασμού (διευρυμένη φέτος, έξι ομάδες θα υποβιβαστούν) και η Ράντνικ από τη νότια πόλη της Σούρντουλικα, στα σερβο-βουλγαρικά σύνορα, βρίσκεται στην 7η θέση. Μεγάλη απόσταση από την ουρά, αλλά και από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Η Ραντ έδειξε κάποια σημάδια ζωής στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος από τις αρχές Φεβρουαρίου. Πέτυχε οριακές νίκες (Προλετέρ, Βόζντοβατς, Νάπρεντακ), πήρε κι έναν βαθμό με το 1-1 από τη Γιάβορ και τώρα βρίσκεται σε απόσταση… βολής. Αν νικήσει σήμερα θα πάρει μεγάλη ανάσα σωτηρίας. Μένουν δέκα αγώνες μέχρι το τέλος.

Το κλειδί του ματς, λοιπόν, είναι η Ράντνικ. Αν θα πάει… πάσο, που λέμε, για να επιβεβαιωθούν αυτές οι… αχαρακτήριστες αποδόσεις. Ο Σλάβολιουμπ Τζόρτζεβιτς, ο προπονητής της, ρωτήθηκε σχετικά. Και τι είπε; «Δεν είμαστε αφελείς. Το ξέρουμε ότι η Ραντ είναι ιστορική ομάδα και θα έχει κίνητρο. Κι εμείς έχουμε, όμως. Το δείξαμε και στους προηγούμενους αγώνες μας». Κοινώς, θα μπορούσε να πει διάφορες… παπάτζες για μεγάλης φανέλας, για δικής τους αδυναμίας, τέτοια. Δεν το έκανε.

Η Ράντνικ από τις αρχές Φεβρουαρίου που ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 4-3-1 και μία πρόκριση στο κύπελλο, εκτός επί της Μπάτσκα τόπολα. Η μοναδική της ήττα έγινε εκτός από την Παρτίζαν Βελιγραδίου με 3-0. Όσες ομάδες που καίγονταν αντιμετώπισε, τις έπαιξε καθαρά, τα έδωσε όλα και φυσικά δεν ηττήθηκε.

Υπερβολικές οι αποδόσεις για την Ραντ και αξίζει η κόντρα τους. Το ασιατικό χάντιακπ +1 της Ράντνικ (επιστρέφεται το ποντάρισμα στην ήττα της με ένα γκολ) πληρώνει 2,15 στη Netbet.