Σκωτία: Αναβολές και αλλαγές

Σαν να μην έφταναν οι συχνές αναβολές λόγω COVID-19, ήρθαν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες να δυσκολέψουν τη διεξαγωγή των αγώνων στη Σκωτία και να φορτώσουν το ήδη επιβαρημένο πρόγραμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 12/18 προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο αναμετρήσεις του 2ου γύρου του Κυπέλλου Σκωτίας ματαιώθηκαν λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, με τις 11 εξ αυτών να διεξάγονται μεσοβδόμαδα (12-13 Ιανουαρίου), εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος, λόγω της πανδημίας που ταλαιπωρεί το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, σε περίπτωση ισοπαλίας δεν διεξάγονται επαναληπτικοί. Εάν δεν υπάρχει νικητής στην κανονική διάρκεια ακολουθεί ημίωρη παράταση και -εφόσον χρειαστεί- η διαδικασία των πέναλτι.

Ματαιώθηκε η Τσάμπιονσιπ

Η μετάθεση των αγώνων του Κυπέλλου είχε και… παράπλευρες απώλειες, αφού και τα 5 παιχνίδια της Τσάμπιονσιπ Σκωτίας που είχαν οριστεί να διεξαχθούν την Τρίτη (12/01) οδηγήθηκαν σε αναβολή.

Από εκεί και πέρα, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί ούτε και το γειτονικό ντέρμπι της Πρέμιερσιπ ανάμεσα στην Νταντί Γιουνάιτεντ και τη Σεντ Τζόνστον, το οποίο επίσης μετατέθηκε για τις 12 Ιανουαρίου.