Σκωτία: Διακοπή σε Λιγκ 1, Λιγκ 2 και Κύπελλο

Ύστερα από τη χθεσινοβραδινή έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε οι δύο μικρές κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας (Λιγκ 1 και Λιγκ 2) -όπως φυσικά και τα χαμηλότερα πρωταθλήματα- να διακοπούν μέχρι την 31η Ιανουαρίου όταν και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.

Η… μπάλα παίρνει και το «ταλαιπωρημένο» Κύπελλο Σκωτίας, το οποίο επίσης θα μπει σε παύση για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ως αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες για μεσοβδόμαδα αναμετρήσεις του 2ου γύρου της διοργάνωσης, οι οποίες είχαν αναβληθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών.

Φόβος για τα χειρότερα

Αιτία για όλα αυτά τα αυξανόμενα κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σκωτία σε συνδυασμό με την οικονομική αδυναμία των συλλόγων των μικρών κατηγοριών να πραγματοποιούν συχνά τεστ, τα οποία θα μπορούσαν να προλάβουν άσχημες καταστάσεις.

Αντίθετα, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, συνεχίζεται σε κανονικό ρυθμό η δράση στην Πρέμιερ και την Τσάμπιονσιπ, χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον.