Πώς να παίξει άμυνα ο Χάσι;

Αλ Ραέντ – Αλ Μπάτεν (12/2/2021, 18:30) Σαουδική Αραβία Προ Λιγκ

Ο Μπέσνικ Χάσι έχει προ πολλού σπάσει ένα δύσκολο ρεκόρ: Βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας της Σαουδικής Αραβίας για τρίτη σεζόν. Από τον Ιούλιο του 2018 που ανέλαβε την Αλ Ραέντ (λίγους μήνες μετά το μικρό πέρασμά του από τον Ολυμπιακό) έχει καταφέρει να «ριζώσει» στη Μπουράιντα. Σε μια χώρα όπου οι ξένοι προπονητές έχουν μέσο όρο διάρκειας παρουσίας σ’ έναν πάγκο μόλις λίγους μήνες, το ρεκόρ δεν περνάει απαρατήρητο.

Με τον Χάσι η ομάδα δεν έκανε σπουδαία πράγματα από πλευράς αποτελεσμάτων (8η το 2019, 6η το 2020), αλλά έπαιξε μπάλα. Σημείωνε γκολ σχεδόν σε όλους τους αγώνες της και ο κόσμος πήγαινε να τη δει.

Αυτό το αλέγκρο ποδόσφαιρο φέτος δείχνει να προβληματίζει τον Αλβανό προπονητή. Η ομάδα του ξεκίνησε καλά με ρεκόρ 3-1-1 στα πρώτα πέντε ματς (όλα over 2,5). Όμως από το τέλος Νοεμβρίου ως τις 19 Ιανουαρίου έκανε ένα πολύ κακό σερί 9 αγώνων χωρίς νίκη (0-3-6). Σ’ αυτά τα εννέα ματς η ομάδα μπόρεσε να πετύχει μόνο πέντε γκολ και δέχτηκε 12.

Επιμένει επιθετικά, έτσι μόνο μπορεί

Το τελευταίο 20ήμερο η επιθετική παραγωγή ανέβηκε πάλι (7 γκολ σε 3 ματς) και ήλθαν δύο νίκες, που έβγαλαν την ομάδα από την επικίνδυνη ζώνη. Στο τελευταίο παιχνίδι, πάντως, προσπάθησε να παίξει ανοιχτά. Και το πλήρωσε με τη βαρύτερη φετινή της ήττα (4-1) από την πρωτοπόρο Αλ Σαμπάμπ. Πλέον, όμως, μπορεί να υπολογίζει στον Γερμανο-Κροάτη Μάριν, τον οποίο πήρε δανεικό πριν λίγες μέρες από την Αλ Αχλί.

Τώρα η Αλ Ραέντ παίζει εναντίον της Αλ Μπάτεν, θεωρητικά ένα «εξάποντο» ματς παραμονής. Η λογική λέει… κλειστά, αλλά πώς να πείσεις τον Χάσι να παίξει κλειστά; Η παράδοση, επίσης, δείχνει ότι οι τελευταίοι 9 στους 11 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας έχουν λήξει αμφίσκοροι και over 2,5.

Ο συνδυασμός του αμφίσκορου και over 2,5 πληρώνει 2,05 στη Bet365.