“Επιφυλακτικοί” οι υπηρεσιακοί

Πόλι Ιάσι-Κραϊόβα (2/2/2021,20:00) Ρουμανία Λιγκ Ι

Περίεργο από κάθε άποψη το ματς το βράδυ στο Ιάσιο. Κι αυτό διότι και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με υπηρεσιακούς τεχνικούς στον πάγκο τους, εν αναμονή των νέων. H διαφορά τους είναι ότι στη γηπεδούχο γνωρίζουν ποιος θα αναλάβει, στην Κραϊόβα όχι ακόμα!

Στην Πόλι Ιάσι η διοίκηση πήρε μια ριζοσπαστική απόφαση, η οποία για κάποιος ισοδυναμεί και με λευκή πετσέτα: Αντί να βρει έναν έμπειρο προπονητή (της φάνηκαν ακριβοί όσοι προσέγγισε) έριξε τη ζαριά προτείνοντας τη θέση στον νυν σέντερ φορ της ομάδας (και πρώην διεθνή) Αντρέι Κριστέα! Αυτός δέχτηκε να αναλάβει, ωστόσο επειδή βρίσκεται σε καραντίνα λόγω COVID-19 δεν θα ντεμπουτάρει απόψε. Για ένα ακόμα ματς το πρόσταγμα θα έχει ο Άντριαν Κέρεσι.

Ο βοηθός του υπηρεσιακού!

Η Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα βρίσκεται κι αυτή σε αναζήτηση προπονητή μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Άρτζες Πιτέστι (1-1). Ο Κορνέλιου Παπούρα, όντας υπηρεσιακός, αποφάσισε να… θέσει εαυτόν εκτός υπηρεσίας. Ανέλαβε ο Ντράγκος Μπον, που ήταν κι αυτός στο τεχνικό επιτελείο. O ιδιοκτήτης της ομάδας Μιχάι Ροτάρου λέει ότι έχει λίστα με δέκα ονόματα προπονητών (!), θα διαλέξει τους καλύτερους τρεις και μπορεί να αποφασίσει από… Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν έντονες επαφές με τον πρώην ομοσπονδιακό Κοσμίν Κόντρα.

Η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής, αλλά πρέπει να υπολογιστούν αρκετά ακόμα ζητήματα, όπως: Ο «δύσκολος» καιρός (αναμένεται παγετός την ώρα του ματς). Η «ανασφάλεια» των υπηρεσιακών τεχνικών (ειδικά του Μπον). Το ματς του πρώτου γύρου στην Κραϊόβα, το οποίο έγινε βέβαια υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες, αλλά η Ουνιβερσιτάτεα το πήρε με 1-0, μάλιστα με την Ιάσι να παίζει με δέκα από το πρώτο ημίχρονο.

Αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε συνδυαστικό στοίχημα Χ2&Under 2,5 γκολ, το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 1,97 στον Stoiximan.