Εντός έδρας και με ντεμπούτο

Χέρμανσταντ – Γκαζ Μετάν (3/2/2021, 15:00) Ρουμανία Λίγκα Ι

Στις 23 του περασμένου Σεπτεμβρίου ένας πανευτυχής Γκουστάβο Ντονγκ Εντού, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισημερινής Γουινέας, ανακοίνωσε ότι ο Πορτογάλος Ζόρζε Κόστα θα είναι προπονητής της εθνικής ομάδας. Μεγάλο όνομα σαν παίκτης ο Κόστα, με 50 συμμετοχές στην εθνική, αυτό «εξαργυρώνει» στα 15 χρόνια που τριγυρνάει σαν κόουτς χωρίς σημαντικές επιτυχίες.

Έξι μέρες αργότερα, ήλθε η ψυχρολουσία. Ο Κόστα άφησε τον πάγκο της εθνικής της Ισημερινής Γουινέας στα κρύα του λουτρού για να συμφωνήσει με τη Γκαζ Μετάν από τη Ρουμανία. Η αρχική συμφωνία ήταν για τεχνικός διευθυντής μέχρι το 2022, αλλά τελικά κάθισε και στον πάγκο για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Ουρίν.

Έφυγε άρον-άρον

Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε και μετά από τρεις μήνες! Αυτή τη φορά ήταν η πορτογαλική Φαρένσε που πλησίασε τον Κόστα και τον δελέασε με… επιστροφή στην πατρίδα. Ο Κόστα δεν το σκέφτηκε καθόλου, έλυσε άρον-άρον τη συνεργασία του και έβαλε πλώρη για τον πορτογαλικό νότο.

Η Γκαζ Μετάν δεν… έλαμψε κιόλας την περίοδο του Κόστα. Θεωρητικά έχει ελπίδες για την πρώτη εξάδα, βάζει γκολ, αλλά η αμυντική της τακτική έμπαζε. Με ρεκόρ 7-3-10 βρίσκεται 10η, δεν κατέβασαν και… πλερέζες κιόλας οι διοικούντες που έφυγε ο Πορτογάλος. Αμέσως βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του Μιχάι Τέζα, που είχε συνεργαστεί με την ομάδα το 2018 και όλο τον περασμένο χρόνο τον πέρασε στον πάγκο της Μποτοσάνι.

Εκτός έδρας, αλλά… εντός

Ο Τέζα θα κάνει ντεμπούτο σήμερα στο ματς της Γκαζ Μετάν με την Χέρμανσταντ. Εκτός έδρας είναι ο αγώνας, αλλά ορίστηκε να γίνει στο… δικό της γήπεδο. Προφανώς όταν λείπει ο κόσμος η έννοια της έδρας περνάει σε δεύτερη μοίρα, αλλά η ομάδα δεν θα μετακινηθεί καθόλου και θα παίξει σε απολύτως γνώριμο περιβάλλον.

Η Χέρμανσταντ έχει αρνητικό σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη και το μοναδικό της διπλό στο πρωτάθλημα το πέτυχε στις 18/9.

Οπότε; Η απόδοση 2,44 που βρίσκουμε στη Goalbet καλύπτει το ρίσκο του νικηφόρου εντός έδρας ντεμπούτου του Τέζα.