Άστρο Μπελαϊλί την οδηγεί

Αλ Γουάκρα-Κατάρ ΣΚ (23/2/2021, 18:15) Κατάρ Σταρς Λιγκ

O Γιουσέφ Μπελαϊλί αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα… ανεκπλήρωτα όνειρα του ποδοσφαίρου της Αλγερίας. Μια εξαιρετική καριέρα ανοιγόταν μπροστά του μέχρι το 2015, όταν και βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ τεστ (για κοκαϊνη) και έλαβε τιμωρία 4 χρόνων από την ΦΙΦΑ (η οποία αργότερα μειώθηκε στα δύο). Αυτή η διετής απουσία του από τη μπάλα, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξή του (23-25 ετών), τον φρέναρε.

Αντί, λοιπόν, να βγάζει το ψωμί του στην Ευρώπη, όπως θα ταίριαζε στο ταλέντο του, ο Μπελαϊλί προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του σε περιφερειακά πρωταθλήματα. Η συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα του 2019 με την εθνική Αλγερίας τον βοήθησε να κάνει μια καλή μεταγραφή από την Εσπεράνς της Τυνησίας στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας, αλλά εκεί δεν έπιασε, με συνολικό απολογισμό 5 γκολ σε 18 αγώνες.

14 γκολ σε 11 ματς!

Από τον περασμένο Νοέμβριο ο Μπελαϊλί ανέλαβε να γίνει ο καθοδηγητής της Κατάρ ΣΚ. Μιας ομάδας που μεσουρανούσε την δεκαετία του 1980 στο ποδόσφαιρο του Κατάρ, αλλά πήρε τον τελευταίο τίτλο της το 2002. Μάλιστα πριν τρία χρόνια υποβιβάστηκε και από την πρώτη κατηγορία. Ανέβηκε μεν αμέσως, αλλά βολόδερνε σε θέσεις από τη μέση και κάτω.

Με την προσθήκη του Μπελαϊλί η ομάδα έφτασε σε ψηλά επίπεδα που μάλλον δεν μπορούσε να υπολογίσει τόσο σύντομα. Για την ακρίβεια, βρίσκεται μόλις πέντε βήματα πριν από την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα. Και μια ιστορική επάνοδο στις διεθνείς διοργανώσεις της Ασίας. Μέχρι να παίξει αυτός, η ομάδα είχε 4/4 ήττες με γκολ 1-5. Με τον Μπελαϊλί στις τάξεις της η ομάδα έχει ρεκόρ 9-2-1. Η ήττα της από την 2η στη βαθμολογία Αλ Ραγιάν με 2-1 με το ζόρι, σε ματς που ο Αλγερινός σκόραρε μεν, αλλά αποβλήθηκε!

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Μπελαϊλί είναι η… μπούκα. Θεωρείται μετρ στο ένας εναντίον ενός, γι’ αυτό και είναι από τους πρώτους στη λίστα παγκοσμίως στα κερδισμένα πέναλτι! Στα 11 ματς που έπαιξε έχει πετύχει 14 γκολ, τα 8 από την άσπρη βούλα.

Η Κατάρ ΣΚ αντιμετωπίζει απόψε την Αλ Γουάκρα, μια μικρομεσαία ομάδα από μια παραλιακή πόλη που έχει μετατραπεί σε προάστιο της Ντόχα. Ιστορική ευκαιρία για την ομάδα να νικήσει και να προωθηθεί στην 3η θέση, έχοντας και βατό πρόγραμμα στο τέλος.

H νίκη της Κατάρ ΣΚ πληρώνει 1,97 στη Novibet.