Η Premier League φλέγεται!

Premier League

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Premier League μεταξύ των ομάδων και της ομοσπονδίας. Ο λόγος; Επειδή επέτρεψε τη συμφωνία για την πώληση της  Νιούκαστλ.

Από την ημέρα που οι «ανθρακωρύχοι» άλλαξαν και επίσημα ιδιοκτησιακό καθεστώς και ανήκουν στην επενδυτική ομάδα Σαουδαράβων, υπάρχει διαμάχη μεταξύ των ομάδων και της ομοσπονδίας.

Η Premier League φλέγεται

Οι υπόλοιπες ομάδες (εκτός από τη Μάντσεστερ Σίτι) έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή τους σε αυτή τη συμφωνία. Μάλιστα, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

Η κίνηση τους αστραπιαία, όπως και η απόφαση που πάρθηκε στην έκτακτη Γ.Σ. της Δευτέρας (18/10). Στη συνεδρίαση αυτή οι 18 ομάδες αποφάσισαν να «παγώσουν» για έναν μήνα όλες οι διαπραγματεύσεις για νέες χορηγίες, με εταιρείες που συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός συλλόγου. Ώστε να μην προλάβει προς το παρόν η Νιούκαστλ να κλείσει κάποιο τεράστιο deal.

Από τις 20 ομάδες, φυσικά κατά ψήφισαν μόνο οι «καρακάξες». Η Μάντσεστερ Σίτι για ευνόητους λόγους απείχε. Πάντως, είναι θέμα χρόνου, να ανοίξει και πάλι το «πάγωμα» και η Νιούκαστλ να κλείσει τις συμφωνίες που επιθυμεί.