Μόνο αυτή κοιτάζει πάνω…

Λέχια Γκτανσκ – Βίσλα Κρακοβίας (13/3/2021, 18:30) Πολωνία Εξτρακλάσα

Μια ματιά στη βαθμολογία δίνει περίεργα μηνύματα γι’ αυτό το ματς. Κατ’ αρχάς, τις ομάδες αυτές τις χωρίζουν μόλις πέντε βαθμοί. Τίποτα σπουδαίο. Όμως η μία κοιτάζει προς τα πάνω και η άλλη προς τα κάτω, εδώ και πολύ καιρό.

Η Λέχια ηττήθηκε στο πρώτο ματς του 2021 (30/1) εντός από την Γιαγκελόνια με 2-0. Σ’ αυτό το παιχνίδι βρέθηκε πίσω από το 3’, έμεινε με δέκα στο 36’ και τελικά έφαγε το δεύτερο στο 84’, ενώ πίεζε με παίκτη λιγότερο για να ισοφαρίσει. Στα πέντε ματς που ακολούθησαν δεν έχασε (3-2-0), μάλιστα οι ισοπαλίες της θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν νίκες αν δεν πλήρωνε ακριβά κάποια στιγμιαία λάθη. Στις τρεις νίκες της δεν δέχτηκε γκολ. Έτσι βρέθηκε στο -5 από την Ρακόβ για την πρώτη τριάδα κι ευελπιστεί λόγω εμπειρίας να την ξεπεράσει, αφού μένουν ακόμα δέκα ματς.

Ασφαλής από την ουρά

Η Βίσλα ξεκίνησε πολύ άσχημα. Ως τις 2/12, που αποφάσισε να αλλάξει οδηγό, είχε ρεκόρ 2-4-5 και βρισκόταν σε θέση υποβιβασμού. Ο Πέτερ Χιμπάλα, που ήλθε στις αρχές Δεκεμβρίου, έδειξε το δρόμο. Παρ’ ότι η ομάδα έχασε επίσης το πρώτο της ματς του 2021 (μια τρελλή αναμέτρηση με την Πιαστ Γκλίβιτσε, που προηγήθηκε 3-0 στο 20’ και έχασε 3-4 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις!) στη συνέχεια πήρε 11 μαζεμένους βαθμούς  σε πέντε ματς (3-2-0) και πλέον βρίσκεται 9 πόντους μακριά από την 16η θέση. Σύμφωνα με τον Γερμανό προπονητή, η ομάδα αισθάνεται πλέον «ασφάλεια».

Οι σχεδόν μοιρασμένες αποδόσεις των μπουκ προφανώς έχουν αναφορά στα καλά τελευταία αποτελέσματα και των δύο και την μικρή τους διαφορά στη βαθμολογία. Υπάρχει και η «υποψία» ότι άνοιξε η όρεξη της Βίσλα και θέλει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω πέραν την «ασφάλειας». Θεωρούμε, όμως, ότι αυτό δεν συμβαίνει, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που να επηρεάζει τις αποδόσεις. Η Λέχια είναι αήττητη στα πέντε τελευταία ματς της με τη Βίσλα ανεξαρτήτως έδρας και η απόδοση που δίνεται μας επιτρέπει να παίξουμε την ασφάλεια του dnb.

Η νίκη της Λέχια σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία (dnb) πληρώνει 1,80 στη Goalbet.