Περιμένει βοήθεια από τη συμπολίτισσα

Περιμένει βοήθεια από τη συμπολίτισσα

Μπράβο – Ολίμπια Λουμπλ. (22/05/2021, 17:00), Σλοβενία 1 Λιγκ

Τελευταία αγωνιστική στη Σλοβενία και η Μπράβο, που βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης, περιμένει βοήθεια από τη συμπολίτισσα, Ολίμπια. Οι δυο τους εδρεύουν στη Λουμπλιάνα, με την Ολίμπια να είναι η «βαριά φανέλα» και το «μεγάλο όνομα». Ταυτόχρονα, όμως, η Ολίμπια είναι αδιάφορη βαθμολογικά, στο φινάλε του πρωταθλήματος. Όντας στην 3η θέση της κατάταξης έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την προσεχή Τρίτη, 25 του μήνα, αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου και το μυαλό όλων είναι σ΄ αυτό το ματς. Με αντίπαλο την Τσέλιε, η Ολίμπια έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο και να σώσει έτσι τη χρονιά. Που, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν κι από τις καλύτερες στην ιστορία του συλλόγου…

Περιμένει βοήθεια από την συμπολίτισσα

Η Μπράβο λοιπόν -για να επανέλθουμε σ΄ αυτήν- περιμένει βοήθεια από τη συμπολίτισσα Ολίμπια. Βρίσκεται στο +2 από το μπαράζ για την παραμονή κι αν κερδίσει σώζεται. Με ισοπαλία ή ήττα, εξαρτάται από τα αποτελέσματα τριών άλλων ομάδων: της Τσέλιε, που βρίσκεται μια θέση πιο κάτω και των Αλουμίνι και Κόπερ, με τις οποίες ισοβαθμεί. Συνεπώς θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να μην εξαρτάται από κανένα άλλο αποτέλεσμα. Κι ελπίζει να της κάνει το… χατίρι η συμπολίτισσα, που έτσι κι αλλιώς είναι αδιάφορη το τελευταίο διάστημα. Παραμένοντας χωρίς νίκη για έξι ματς (0-2-4) κι έχοντας το μυαλό στον τελικό. Παιχνίδι – κλειδί στη μάχη για την αποφυγή της 9ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ είναι το Τσέλιε (9η) – Κόπερ (7η). Αν η Τσέλιε δεν κερδίσει, θα παραμείνει 9η, με τις τρεις ομάδες που βρίσκονται πάνω της (Αλουμίνι, Κόπερ και Μπράβο) να σώζονται ακόμη και με ήττα. Ωστόσο η Τσέλιε είναι σε φουλ φόρμα. Με το νέο προπονητή έχει έξι νίκες σε επτά ματς, ενώ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου.

Ένας βαθμός σημαίνει… στέψη

Στην κορυφή, ο τίτλος θα κριθεί στην αναμέτρηση της πρωτοπόρου, Μάριμπορ, με τη δεύτερη της κατάταξης, Μούρα. Τις δυο ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί, κάτι που σημαίνει ότι στην έμπειρη Μάριμπορ αρκεί ο βαθμός της ισοπαλίας. Η Μούρα δεν έχει να χάσει κάτι, αναμένεται να βγει στην επίθεση, επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει.

Το μοναδικό ματς στο οποίο δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον κι από τις δυο ομάδες, είναι η αναμέτρηση Ταμπόρ – Γκόριτσα.

Ο άσος της Μπράβο ξεκίνησε στο 4,50, ήδη έχει κατρακυλήσει στο 3,55. Πιο συντηρητικό και πιο ασφαλές το 1 dnb στο 2,55 (Stoiximan)