Η τελευταία ευκαιρία της

Μπραν – Στρόμσγκοντσετ (30/5/2021, 19:00) Νορβηγία Α’ Κατηγορία

Σήμερα διεξάγεται στην Α’ Νορβηγίας η 3η αγωνιστική σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ουραγός και σε δύσκολη θέση η Μπραν, η οποία είναι η μόνη που βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν.

Μπορεί, ωστόσο, να αντιδράσει έχοντας να αντιμετωπίσει έναν βατό αντίπαλο όπως είναι η Στρόμσγκοντσετ. Πάμε να δούμε τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας…

Δεν είναι όλα μαύρα

Οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ζήτησαν συνάντηση με τη διοίκηση μετά από τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα. Η θέση του τεχνικού Ινγκέμπριγκτσεν κρίνεται επισφαλής, ειδικά σε περίπτωση νέας αποτυχίας κι ενώ ακολουθεί μίνι διακοπή.

Υπάρχουν, πάντως, δικαιολογίες και η Μπραν δεν είναι σε καμία περίπτωση όσο κακή δείχνει. Καταρχάς το πρόγραμμα ήταν αρκετά δύσκολο, αφού τουλάχιστον στις 4/6 πρώτες αγωνιστικές αντιμετώπισε τα φαβορί της σεζόν.

Επιπροσθέτως, στα τελευταία παιχνίδια της δεν παίζει άσχημα. Στην εκτός έδρας ήττα από τη Ρόζενμποργκ (3-2) και στο 1-2 από την πρωταθλήτρια Μπόντο δέχθηκε στο φινάλε τα γκολ, ενώ και στο πρόσφατο 2-0 από τη Στάμπαεκ ήταν η ομάδα με τις περισσότερες φάσεις.

Μέτρια και προβληματική εκτός έδρας

Υπάρχει άγχος, όμως πιστεύουμε πως σήμερα αυτό μπορεί να μετατραπεί σε αποφασιστικότητα. Η Στρόμσγκοντσετ, εξάλλου, δεν αποτελεί φόβητρο και είναι ομάδα που χάνει παραδοσιακά μέρος της δυναμικής της εκτός έδρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κερδίσει μόνο 6/34 τελευταία ταξίδια της στο πλαίσιο της Α’ Κατηγορίας (6-10-18). Παράλληλα, δεν την ευνοεί ούτε η παράδοση στο Μπέργκεν (3-6-11), όπου δεν κέρδισε σε καμία από τις 5 πιο πρόσφατες επισκέψεις (0-2-3).

Δεν είναι ποτέ εύκολο να στηρίζεις μία ομάδα που προέρχεται από τόσες ήττες. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπό διαφορετικές συνθήκες ο «άσσος» δεν θα βρισκόταν τόσο ψηλά. Τον βρίσκουμε στην Goalbet στο ικανοποιητικό 2,22.