Κίνητρο το γκολ για Σουίφτς

Πορταντάουν – Ντάγκανον (25/5/2021, 21:45) Β.Ιρλανδία Πρέμιερ

Η Ντάνγκανον Σουίφτς αποχαιρέτησε νωρίς τις ελπίδες της να αποφύγει την τελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ στη Βόρεια Ιρλανδία. Δεν θα υποβιβαστεί, όμως, καθώς η πιο κάτω κατηγορία δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της λόγω COVID-19, κι έτσι θα βρεθεί στα «σαλόνια» (τρόπος του λέγειν) και του χρόνου. Γι’ αυτό, άλλωστε, άλλαξε προπονητή, έδωσε τα ηνία στον Μπόμπι Σιλς μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Σιλς δεν μπορούσε να βρει κάποιο άλλο κίνητρο πέραν του σκορ. Από τις αρχές Μαρτίου που ανέλαβε είπε ότι θέλει να δει αγωνιστική βελτίωση και προέτρεψε τους παίκτες του, όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, να έχουν σκοράρει ένα γκολ τουλάχιστον και στους 11 αντιπάλους τους!

Χωρίς γκολ με Πορταντάουν

Η Ντάγκανον τα’ χει καταφέρει με οκτώ ομάδες. Οι μόνες που της ξέφυγαν είναι η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Λίνφιλντ και η Λάρν (όπου, βέβαια, στο τελευταίο της ματς είχε ένα χαμένο πέναλτι). Σήμερα, στο προτελευταίο ματς της σεζόν, θα έχει την ευκαιρία να πετύχει και γκολ εναντίον της Πορταντάουν. Στα τρία ματς της σεζόν είχε ισάριθμες ήττες, μία με 3-0 και δύο με 1-0.

Για τη νεοφώτιστη, πλην όμως ιστορική, Πορταντάουν η πρώτη της σεζόν στην Πρέμιερ από την περίοδο 2016-17 ήταν πετυχημένη. Με τα αποτελέσματά της έδειξε ότι… ανήκει σ’ αυτό το επίπεδο. Λογικό είναι στο τελευταίο της ματς εντός έδρας, απέναντι στην κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας, να επιδιώξει τη νίκη. Άλλο βαθμολογικό στόχο δεν έχει.

Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος και το κίνητρο της Ντάνγκανον για τουλάχιστον ένα γκολ δίνουν αξία στο αμφίσκορο. Βρίσκεται σε απόδοση 1,73 στη Bet365.