Με νίκη βγαίνει από τη διακεκαυμένη ζώνη

Απόλλων Λάρισας – ΑΕ Καραϊσκάκης  (15/05/2021, 14:45) Ελλάδα ΣουπερΛίγκ 2

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον στη Λάρισα, όπου ο τοπικός Απόλλων θα υποδεχθεί την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Η νίκη των Θεσσαλών με 1-0 απέναντι στην Ιεράπετρα, ουσιαστικά σήμανε την παραμονή τους στην κατηγορία. Βέβαια, δεν έχουν εξασφαλιστεί και μαθηματικά αλλά θα πρέπει να γίνουν πολλά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να βρεθούν κάτω από τη ζώνη.

Στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια, η ομάδα του Κώστα Φρατζέσκου είχε αποσπάσει μόλις έναν πόντο. Επίδοση ενδεικτική της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα, είχε γνωρίσει την ήττα στα τέσσερα προηγούμενα ματς ως γηπεδούχος.

Ο Απόλλων θα έχει σημαντικές απουσίες σήμερα. Ο Μόρας (α, 20/1), είναι τιμωρημένος, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Λίταινας (μ, 21/0), Γκόλιας (α, 19/0), Καρίκι (α, 19/0), Σούλτσε (μ, 2/0). Την ίδια στιγμή, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή  του Χατζή (μ, 17/2).

Ανεβασμένη και με κίνητρο

Η ΑΕ Καραϊσκάκης, από την άλλη, «καίγεται» για βαθμούς. Την περασμένη εβδομάδα πέρασε με 4-2 από τη Δόξα Δράμας, πέτυχε τρίτο «τρίποντο» σε τέσσερις αγώνες, ενώ παραμένει αήττητη σε πέντε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 21 ματς του Πρωταθλήματος, το συγκρότημα της Άρτας είχε μόλις δύο νίκες!

Η ομάδα του Γιάννη Μάγγου τα δίνει όλα για τη σωτηρία και χρειάζεται τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα. Μάλιστα, αν τα καταφέρει, θα περάσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας παίζουν μεταξύ τους, άρα η μια τουλάχιστον θα υποστεί απώλειες.

Σημειώνεται πως ο Μάγγος θα βρεθεί απέναντι στον Απόλλωνα, με τον οποίο άρχισε τη σεζόν.

Για μία ακόμη φορά θα απουσιάσουν οι Γυφτοκώστας (μ, 10/0), Παπανίκου (α, 14/0), Μαραθωνίτης (ε, 15/3), Κόκας (α, 10/0), Κλιγγόπουλος (ε, 14/0). Αντίθετα, επιστρέφει ο Δερμιτζάκης (μ, 17/0).

Η ΑΕ Καραϊσκάκης δίνει μάχη για την παραμονή και βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από τον Απόλλωνα Λάρισας, που ουσιαστικά δεν έχει κίνητρο. Το «διπλό» του 1,75 από τη novibet είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί.