Πίεση μετά από τρία ματς!

Κατσίνα Γιουνάιτεντ-Τζιγκάβα Γιουνάιτεντ (14/2/2021, 17:00)

Οι διοικήσεις των ομάδων της Νιγηρίας δεν φημίζονται για την υπομονή τους. Ειδικά όταν υπάρχουν αποτελέσματα που πληγώνουν την υπερηφάνειά τους, δεν διστάζουν να… σφάξουν στο γόνατο. Έτσι έγινε και στην Κατσίνα Γιουνάιτεντ. Έφτανε μια εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Πλατό Γιουνάιτεντ για να… χαιρετήσει ο Μπισίρ Σαντάουκι. Μάλλον όχι να χαιρετήσει, αλλά για να… επιστρέψει στο πόστο του ασίσταντ κόουτς, από το οποίο είχε προβιβαστεί τον Οκτώβριο.

Η Κατσίνα, το εμπορικό κέντρο του νιγηριανού βορρά και καμάρι των Χάουσα, έχει πάντα υψηλές φιλοδοξίες. Ο Μπάλντουιν Μπαζουάγε, που ανέλαβε πρώτος κόουτς, δήλωσε (μάλλον υπό πίεση…) ότι στόχος της ομάδας είναι η πρώτη τριάδα, που δίνει εισιτήριο για διεθνή διοργάνωση. Φαντάζεστε την πίεση που ήδη νιώθει με ρεκόρ 1-0-2 στο κεφάλι του. Οι ήττες, βέβαια, έγιναν εκτός από καλές ομάδες του νότου (Ενίμπα και Άκβα Γιουνάιτεντ), και η νίκη εντός έγινε με 2-1 επί της επίσης «νότιας» Ρίβερς Γιουνάιτεντ με 2-1, πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Δεν χάνει με τίποτα!

Πριν προχωρήσουμε, μια απαραίτητη διευκρίνιση: Για την Κατσίνα η φράση «εντός έδρας ήττα» δεν υφίσταται. Στην κυριολεξία. Παρ’ ότι η ομάδα δεν πρωταγωνιστεί, το εντός έδρας ρεκόρ της είναι εντυπωσιακό. Από τον Ιανουάριο του 2017 έχει 46 νίκες και 12 ισοπαλίες σε 58 ματς.

Σήμερα αντιμετωπίζει την Τζιγκάβα, μια «πατριώτισσα» από το βορρά, επίσης από περιοχή των Χάουσα. Μια ομάδα με πολύ χαμηλότερο προφίλ. Το τρίποντο έχει ήδη προεξοφληθεί από τους πιο απαιτητικούς, οι αποδόσεις είναι γενικά χαμηλές, οπότε έχει νόημα να ψάξουμε κάτι άλλο.

Το over 1,5 γκολ της Κατσίνα Γιουνάιτεντ πληρώνει 2,10 στην Championsbet.