Διαφορά στο μομέντουμ

Σαμπάμπ Μοχαμεντία – Μογκρέμπ Τετουάν (13/5/2021, 1:00) Μαρόκο Μπότολα 1

H Μογκρέμπ Τετουάν πέρασε πολλές φουρτούνες στον πάγκο της αυτή την παράξενη σεζόν, που ξεκίνησε καθυστερημένα (μέσα Δεκεμβρίου) λόγω COVID-19. Από τον Σεπτέμβριο την είχε αναλάβει ο Σερβο-Πορτογάλος Μανοϊλοβιτς, ο οποίος όμως απολύθηκε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Τη θέση του πήρε ο Ισπανός Μακέδα, ο οποίος… χαιρέτησε μετά από μόλις 4 αγώνες (και μία μόνο νίκη).

Η διοίκηση έδωσε την ευκαιρία σ’ έναν ακόμα Ισπανό (με μαροκινή καταγωγή), τον Γιουνές Μπεν Λαχμάρ, ο οποίος ανέλαβε στις αρχές Ιανουαρίου και… πρόλαβε να οδηγήσει την ομάδα σε μόλις δύο αγώνες! Τελικά o ανυπόμονος πρόεδρος Ρεντουάν Ελ Γκεζί (που από το 2018 έχει αλλάξει 9 προπονητές!) κατέληξε στον νεαρό Τζαμαλ Ντριντέμπ. Ο οποίος είχε αναλάβει στο περσινό πρωτάθλημα, οδήγησε την ομάδα στην 8η θέση, αλλά θεωρήθηκε… ανεπαρκής και αντικαταστάθηκε από πιο «βαριά» ονόματα.

Από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά, που ανέλαβε την ομάδα ο Ντριντέμπ, έχει ρεκόρ 4-4-2 σε δέκα ματς. Εξαιρετικός απολογισμός, που γίνεται καλύτερος (6-4-2) με τα δύο ματς που ήταν υπηρεσιακός τον Δεκέμβριο. Η Μογκρέμπ ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις και ολοκάθαρα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Από τον Οκτώβριο και μετά δε, στα εκτός έδρας ματς της έχει ρεκόρ 3-5-1.

Η νεοφώτιστη Σαμπάμπ μάζεψε αρκετούς βαθμούς στην αρχή (στην πρεμιέρα, μάλιστα, νίκησε στο Τετουάν 2-0), αλλά το τελευταίο τρίμηνο αρχίζει να… διορθώνει. Από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά (14/2) έχει ρεκόρ 1-6-3. Η δυναμική της έχει ξεφτίσει πια, θεωρείται από τις ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Φαίνεται ότι οι αποδόσεις έχουν «κοπεί» με βάση τη βαθμολογία και το ματς του πρώτου γύρου και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη διαφορά στο μομέντουμ. Η διπλή ευκαιρία της Μογκρέμπ (Χ2) προσφέρεται στο 1,85 στη Bet365.