Μαύρη τρύπα το Γιάμπλονετς

Μαύρη τρύπα το Γιάμπλονετς

Γιάμπλονετς – Σλοβάτσκο (24/02/2021, 15:00), Τσεχία Α΄ κατηγορία

Μαύρη τρύπα το Γιάμπλονετς για την Σλοβάτσκο. Η ομάδα του Μάρτιν Σβέντικ διανύει περίοδο φόρμας, όντας στην 3η θέση πίσω από Σλάβια και Σπάρτα Πράγας, αλλά… Στην έδρα της Γιάμπλονετς σχεδόν πάντα χάνει! Οι δυο ομάδες συγκρούονται σήμερα (24/02, 15:00) το μεσημέρι, σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα στοιχηματικά ημέρα. Και το ματς αποτελεί τον ορισμό του ντέρμπι. Οι δυο αντίπαλοι βρίσκονται σε τροχιά εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (4οι οι γηπεδούχοι, 3οι οι φιλοξενούμενοι), όμως πιο φορμαρισμένη είναι η Σλοβάτσκο. «Τρέχει» ένα 5-1-0  μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στα μέσα Γενάρη, ενώ η Γιάμπλονετς έχει 2-1-2 στο ίδιο διάστημα. Παραμένει, ωστόσο, πολύ δυνατή στην έδρα της, με επτά νίκες (μια ισοπαλία, μια ήττα) και 17-8 τέρματα.

Μαύρη τρύπα το Γιάμπλονετς

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση η παράδοση. Και το γεγονός ότι για την Σλοβάτσκο αποτελεί… μαύρη τρύπα το Γιάμπλονετς. Πράγματι: Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ποτέ πανηγυρίσει νίκη στη συγκεκριμένη έδρα, παρότι την έχουν επισκεφτεί, συνολικά, 15 φορές. Μόλις σε τρία ματς έσωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στα υπόλοιπα 12 ηττήθηκαν και σε κάποια από αυτά με βαρύ σκορ. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους εκεί, η Γιάμπλονετς επικράτησε 6-0 (!), ενώ στα τέσσερα τελευταία ο απολογισμός είναι 4-0-0, με 13-1 τέρματα. Σε καμία άλλη έδρα του πρωταθλήματος δεν έχει τόσο κακό απολογισμό η Σλοβάτσκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην Πράγα (με Σλάβια και Σπάρτα, αλλά και στο Πλζεν (με Βικτόρια), έχει πανηγυρίσει νίκες. Μόνο στο Γιάμπλονετς δεν τα κατάφερε κι ελπίζει σήμερα να αλλάξει αυτό.

Ομάδες των 2-3 γκολ

Μια ακόμη επισήμανση είναι πως και οι δυο ομάδες επιβεβαιώνουν συχνά το σύνολο τερμάτων «2-3 γκολ». Τα πέντε από τα εννέα εντός έδρας ματς της Γιάμπλονετς έχουν λήξει σε αυτό το εύρος τερμάτων. Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί και με τα 6/9 εκτός έδρας της Σλοβάτσκο.

Οι δύο αντίπαλοι είναι σχεδόν ισοδύναμοι κι έχουν έφεση στα «2-3 γκολ», με  τη συγκεκριμένη επιλογή να έχει απόδοση 2.00 στη Stoiximan