Μίνιμουμ κίνητρο το γκολ

Κεντάχ – Τζοχόρ (4/5/2021, 16:00) Μαλαισία Σούπερ Λιγκ

Όπως δείχνει η βαθμολογία, αυτό είναι το ντέρμπι κορυφής στη Σούπερ Λίγκα της Μαλαισίας, με τις δύο ομάδες να προπορεύονται στο βαθμολογικό πίνακα. Βεβαίως υπάρχει σημαντική διαφορά τόσο στην ποιότητα, όσο και στο βάρος φανέλας. Η Τζοχόρ είναι ομάδα άλλου επιπέδου, φτιάχνεται με στόχο να διακρίνεται και διεθνώς (μέσω του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ) και απέχει πολύ από τις άλλες ομάδες της χώρας. Η διαφορά αυτή δεν φαίνεται στη βαθμολογία, όπου η Τζοχόρ είναι μπροστά μόλις με έναν βαθμό. Αυτό συμβαίνει διότι οι παίκτες της, ειδικά οι «βεντέτες», στα περισσότερα ματς παρουσιάζονται νωχελικοί. Γνωρίζουν ότι αρκούν μερικά ψήγματα της ποιότητάς τους για να νικήσουν.

Αυτό είναι ένα από τα λίγα ματς που πρέπει να το δουν σοβαρά. Είναι και το πιο… αφιλόξενο ταξίδι τους στη χερσόνησο, αφού η Κεντάχ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Ταϊλάνδη, ενώ η Τζοχόρ είναι στο νότιο μέρος, δίπλα στη Σιγκαπούρη. Η Κεντάχ με όπλο τη συνέπειά της στο σκοράρισμα χάνει μόο τους «λογικούς βαθμούς» (σε ντέρμπι ή σε δύσκολες έδρες).

Στο υψηλότερο επίπεδο

Το ματς αυτό είναι κομβικό για την Κεντάχ. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του β’ γύρου και παρά την εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής δεν λέει κανείς ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θέλει, όμως, να αναμετρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο και το κίνητρο θα είναι υψηλό.

Η Κεντάχ δεν έχει καν σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς που έδωσε με την Τζοχόρ, ανεξαρτήτως έδρας. Αυτός είναι ο πρώτος της στόχος σήμερα. Εφικτός, αν αναλογιστούμε ότι σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στα δέκα τελευταία της ματς. Για την ακρίβεια, το τελευταίο που δεν σκόραρε ήταν το ματς της πρεμιέρας στο Τζοχόρ, όπου ηττήθηκε με 2-0.

Το αμφίσκορο τιμάται στο 2,10 (Bet365), μια απολύτως δίκαιη τιμή.