Γκάνα – Ν. Αφρική: Το πιο μαϊμού πέναλτι ever!

μαϊμού πέναλτι

Τεράστιος σάλος έχει προκληθεί, για το πιο μαϊμού πέναλτι ever, που έδωσε τη νίκη – πρόκριση στη Γκάνα.  Η Νότια Αφρική κατέφυγε στο CAS και τη FIFA .

Σε φιάσκο εξελίχθηκε ο πρόωρος τελικός πρόκρισης ανάμεσα σε Γκάνα και Νότια Αφρική για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Το γκολ «χρυσάφι» για του Γκανέζους που τους χάρησε την πολυπόθητη πρωτιά του ομίλου, προήλθε από απαράδεκτο πέναλτι.  Το καταλόγισε ο Σενεγαλέζος ρέφερι, σε αποτυχημένη θεατρική … βουτιά (όχι για τον ίδιο) του Ντάνιελ Αμαρτέι της Λέστερ.

Το πιο μαϊμού πέναλτι ever!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των «Μπαφάνα Μπαφάνα», Τεμπόγκο Μοτλάντε, η Νότια Αφρική θα ζητήσει τη διαλεύκανση των χειρισμών του ματς από τον Σενεγαλέζο ρέφερι.  Σε δεύτερο χρόνο θα κυνηγήσει την επανάληψη του αγώνα.

Κάτι ανάλογο, είχε συμβεί και στα προκριματικά του περασμένου Μουντιάλ. Τότε η Σενεγάλη είχε δικαιωθεί μέσω CAS για μεθόδευση του αποτελέσματος από τον Γκανέζο (!) ρέφερι Τζόσεφ Λαμπτέι υπέρ της Νότιας Αφρικής, αυτή τη φορά. Το παιχνίδι διεξήχθη ξανά, με τους Σενεγαλέζους να επικρατούν 2-0 και να προκρίνονται στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Οι διαιτητές καθόρισαν τον αγώνα, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει. Θα αποστείλουμε έγγραφο στο CAS και στη FIFA, με πρωταρχικό σκοπό να ερευνήσουμε τους χειρισμούς του αγώνα και έπειτα για να αμφισβητήσουμε κάποιες από αυτές τις αποφάσεις», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία της Νότιας Αφρικής και… υπερθεματίζει.

«Δεν πρόκειται μόνο για το πέναλτι. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που προκαλούν ερωτηματικά στο κομμάτι των διαιτητών. Θα απευθυνθούμε σε εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν άλλα περιστατικά, ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα».