Χαλαρά πριν την κούπα

Αλ Σαχέλ – Αλ Αράμπι (15/3/2021, 18:05) Κουβέιτ Πρέμιερ Λιγκ

Πώς να αισθάνεται μια ομάδα που βρίσκεται στο προτελευταίο βήμα πριν επιστρέψει στους τίτλους μετά από 19 ολόκληρα χρόνια; Μια προσμονή που γίνεται όλο και πιο μεγάλη για την Αλ Αράμπι, μια από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του Κουβέιτ, που ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο πρωταθλήτριας μετά το 2002.

Το ματς με την Αλ Σαχέλ θα συμπληρώσει την 8η από τις 9 αγωνιστικές της δεύτερης φάσης. Και η Αλ Αράμπι είναι ήδη δύο βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Αλ Κάντσια και στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί εντός έδρας την αδύναμη και ουραγό της β’ φάσης Αλ Χαϊτάν. Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι ο τίτλος δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά… δεν χάνεται ούτε με αυτοκτονία.

Η Αλ Αράμπι δεν κατάφερε να νικήσει στη β’ φάση καμία από τις μεγάλες τις αντιπάλους. Ισοπαλίες έφερε και με την Αλ Κουβέιτ (1-1) και με την Αλ Κάντσια (2-2). Το πλεονέκτημα το πήρε επειδή κατάφερε να νικήσει όλους τους άλλους. Τους τέσσερις από τους πέντε με πολύ καρδιοχτύπι και μ’ ένα γκολ διαφορά. Είπαμε, ιστορική ομάδα, αλλά όσο πλησίαζε η προοπτική του τίτλου φαινόταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Σκοράρουν σε όλα τα ματς

Τώρα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Η ισοπαλία της Αλ Κάντσια με την Κάζμα το Σάββατο της έδωσε το πλεονέκτημα που ήθελε, ώστε να λυθεί. Την περιμένουμε χαλαρή σήμερα, δεδομένου ότι από το αποτέλεσμα αυτού του ματς δεν εξαρτάται τίποτα. Και να χάσει, που λέει ο λόγος, από την παντελώς αδιάφορη Αλ Σαχέλ, δεν τρέχει τίποτα, ενόψει του τελευταίου «βατού» αγώνα.

Η Αλ Σαχέλ μπορεί να στερήθηκε την φυσική της έδρα σε όλο το πρωτάθλημα και να μεταβλήθηκε σε τσιγγάνα, αλλάζοντας τέσσερα διαφορετικά γήπεδα κατά τη διάρκεια της περιόδου, όμως έχει ένα χαρακτηριστικό: σκοράρει. Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους Βραζιλιάνους ξένους της, οι οποίοι διεκδικούν καλύτερα συμβόλαια, και ξέρουν ότι αυτό γίνεται με γκολ. Η Αλ Σαχέλ έχει σκοράρει και στα 7 παιχνίδια της β’ φάσης, όπου έχει απολογισμό 2-1-4.

Έχει νόημα να κυνηγήσουμε το σενάριο ενός ανοιχτού ματς με γκολ και από τις δύο πλευρές. Ο συνδυασμός Goal/Goal και Over 2,5 πληρώνει 2,20 στη Bet365.