Σε διαφορετικό μομέντουμ

Γουαζίτο – Μπαντάρι (20/3/2021, 14:15) Κένια Πρέμιερ Λιγκ

O Αντρέ Κάζα Μπούνγκο ανέλαβε την Μπαντάρι ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2021. Ο προπονητής από τη Ρουάντα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Κένια, έχει κοουτσάρει τρεις ομάδες στο παρελθόν, ανάμεσά τους τους Λέοπαρντς, μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις. Για να δώσει όμως μεγαλύτερη έμφαση στη συμφωνία του, δήλωσε ότι προτίμησε την Μπαντάρι από τη Γκορ Μαχία, με την οποία είχε επαφές την ίδια περίοδο!

Αλήθεια ή ψέματα, μόνο αυτός το ξέρει. Δεν έχει διαψευστεί η δήλωση, αλλά τέτοιες κουβέντες συχνά δεν διαψεύδονται κι ας μην είναι αλήθεια. Το ότι ο Μπούνγκο αποφάσισε να αναλάβει την ομάδα από το λιμάνι της Μομπάσα αντί για την σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια και μεγαλύτερη διαχρονική δύναμη στο ποδόσφαιρο της χώρας χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους φίλους της. Τον πίστεψαν.

Σε διαφορετικό μομέντουμ

Ως εκείνη τη στιγή η Μπαντάρι είχε ρεκόρ 1-2-2 σε πέντε ματς. Με τον Μπούνγκο στο τιμόνι έχει 6-3-1 σε δέκα αγώνες. Η μοναδική ήττα από (ποια άλλη;) τη Γκορ Μαχία, εντός με 3-1. Αν μη τι άλλο, ο προπονητής έχει φέρει μια δική του αύρα στην ομάδα. Την οποία θα προσπαθήσει να διατηρήσει και στο ματς με την Γουαζίτο.

Η γηπεδούχος είναι μικρομεσαία ομάδα από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι. Συμπαθής σύλλογος (ιδρύθηκε ως ομάδα για φοιτητές πανεπιστημίου, όμως πουλήθηκε το 2019 σ’ έναν Σουηδό επιχειρηματία), αλλά χωρίς οπαδική βάση και περγαμηνές. Η 6η θέση που κατέχει ως τώρα είναι υπερβατική για τα κυβικά της. Στους τελευταίους αγώνες δείχνει μια «διόρθωση», καθώς έχει νικήσει μόνο τον έναν. Κι αυτόν με το ζόρι, 1-0 την ουραγό Ζου Κέριτσο εντός έδρας.

Οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία (5η η Μπαντάρι, 6η η Γουαζίτο με ένα ματς λιγότερο), όμως η δυναμική τους είναι άλλη. Όπως επίσης και η δυναμική των τελευταίων αποτελεσμάτων τους. Φαίνεται να μην «μετράει» αυτό τόσο πολύ στις αποδόσεις. Το διπλό dnb της Μπαντάρι βρίσκεται στο 1,90 στη Goalbet.