Αξία στη διαφορά εμπειρίας

Ναϊρόμπι Σίτι Σταρς – Καριομπάνγκι Σαρκς (30/1/2021, 14:00) Κένια Πρέμιερ Λιγκ

Δύο γειτονιές του Ναϊρόμπι κοντράρονται σ’ αυτό το ματς. Η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους δεν είναι μεγάλη (στην 5η θέση οι φιλοξενούμενοι, στην 9η οι γηπεδούχοι). Υπάρχει, όμως, σημαντικότατη διαφορά εμπειρίας, η οποία δεν αποτυπώνεται στις αποδόσεις.

Η Ναϊρόμπι Σίτι Σταρς, μια ομάδα που δημιουργήθηκε από μια ΜΚΟ που είχε στόχο να βοηθήσει μικρά παιδιά, επέστρεψε φέτος στην μεγάλη κατηγορία της Κένιας μετά το 2016. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία στηρίζεται πολύ στο ντόπιο στοιχείο. Ειδικά από την περιοχή του Καβανγκβάρε, της γειτονιάς που εκπροσωπεί. Το πρόγραμμα την έχει ευνοήσει, αφού έχει αντιμετωπίσει κυρίως ομάδες από το κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Γι’ αυτό έχει και πολύ καλό ρεκόρ για νεοφώτιστη ομάδα (2-4-3).

“Τσιμπάνε” την απόδοση οι δύο ήττες

Η Καριομπάνγκι Σαρκς, από τη συνοικία του Καριομπάνγκι φυσικά, εκπροσωπεί άλλη μια «προβληματική» γειτονιά, με πολύ χαμηλά εισοδήματα και εγκληματικότητα. Πλην όμως, η ομάδα έχει χρόνια παρουσίας στην μεγάλη κατηγορία και φέτος έδειξε ικανή να κάνει την υπέρβαση. Στους επτά πρώτους αγώνες της έμεινε αήττητη (4-3-0), ανάμεσά τους είχε αγώνες με την σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια Γκορ Μαχία (τη νίκησε 4-3) και την έκπληξη Ουαζίτο (τη διέλυσε με 4-0).

Το κακό με την Καριομπάνγκι είναι ότι στα δύο τελευταία της ματς δέχτηκε ήττες. Από δύο ομάδες, όμως, που παραδοσιακά διεκδικούν ψηλές θέσεις και φέτος είναι από τις πιο δυνατές της λίγκας (Τούσκερ 2-4, Λέοπαρντς 0-2). Αυτές οι ήττες τσίμπησαν προς τα πάνω την απόδοσή της στο σημερινό ματς με τη νεοφώτιστη.

Τόσο ψηλά βρίσκεται η απόδοση του διπλού, που δίνει αξία και στο στοίχημα dnb (στην ισοπαλία επιστρέφεται το ποντάρισμα), το οποίο βρίσκουμε σε απόδοση 1,80 στη Betshop.