Μομέντουμ και κίνητρο

Ακζαγίκ Ουράλσκ – Κασπίι Ακτάου (24/5/2021, 17:00) Καζακστάν Πρέμιερ

Σήμερα τελειώνει ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα του Καζακστάν. Η… συνήθης ύποπτη Αστανά βρίσκεται στην πρώτη θέση και δείχνει να βαδίζει για έναν ακόμα τίτλο, όμως πιο κάτω γίνεται μάχη. Η ιστορική Καϊράτ είναι η πιο ποιοτική, ωστόσο υπάρχουν και άλλοοι μνηστήρες, όπως η «υπερβατική» Ακζαγίκ Ουράλσκ.

Η ομάδα εδρεύει στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Το Ουράλσκ (πρώην Ζαγίκ) βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με τη Ρωσία και ο πληθυσμός είναι περισσότερο ρωσογενής και λιγότερο ασιατικός. Για την Ακζαγίκ το σημερινό ματς με την Κασπίι Ακτάου είναι ιστορικό, δεδομένου ότι μπορεί να κλείσει τον πρώτο γύρο στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν.

Αρκεί αυτό για να της φέρει τη νίκη; Η Αζαγίκ έχει χτυπήσει φόρμα, έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και στην έδρα της στον πρώτο γύρο μετράει ρεκόρ 4-0-1. Η μοναδική της ήττα από την Κιζίλ-Ζαρ με 0-1. Στο ματς αυτό δέχτηκε το γκολ με αυτογκόλ, έπαιξε μονότερμα, αλλά απέτυχε να σκοράρει.

Χωρίς νίκη ακόμα εκτός

Η Κασπίι, με έδρα φυσικά μια πόλη στις ακτές της Κασπίας, έρχεται από μια πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση και νίκη επί της Σαχτέρ Καραγκάντι με 3-0. Ωστόσο εκτός έδρας δεν έχει νικήσει ακόμα (0-1-4 ρεκόρ). Κι εκτός από την Αστανά δεν έχει παίξει και με τις τοπ ομάδες της λίγκας.

Σαν ονόματα και βάρος φανέλας οι ομάδες δεν έχουν διαφορά. Η Ακζαγίκ βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, έχει κίνητρο και η νίκη της σε στοίχημα dnb (χωρίς ισοπαλία) πληρώνει 1,93 στην Bet365.