Κερασάκι με ντέρμπι στην Ιορδανία

Αλ Γουιντάντ – Αλ Φαϊζάλι (16/1/2021,17:00) Ιορδανία Λιγκ

Αυτό είναι το τελευταίο χρονικά ματς για το πρωτάθλημα της Ιορδανίας. Και το πρόγραμμα τα’ φερε έτσι που αποτελεί το πιο παραδοσιακό ντέρμπι της χώρας, ανάμεσα σε δύο ομάδες της πρωτεύουσας Αμμάν, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πολύ διαφορετικά πράγματα. H ομάδα των Παλαιστίνιων προσφύγων είναι η Αλ Γουιντάντ. Η Αλ Φαϊζαλί είναι η παραδοσιακή «ντόπια» δύναμη, με τους περισσότερους τίτλους και διακρίσεις.

Η ομοσπονδία σκεφτόταν ότι ίσως σ’ αυτό το ματς θα κρινόταν ο τίτλος. Καθόλου λάθος ως σκεπτικό, δεδομένου ότι αμφότερες διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο τα τελευταία χρόνια. Πλην όμως η Αλ Φαϊζάλι έμεινε πίσω από νωρίς και η Αλ Γουιντάντ έχει από καιρό πανηγυρίσει τον φετινό τίτλο. Τώρα έχει 12 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη. Η Αλ Φαϊζάλι θα τερματίσει στην εξάδα, αλλά μετά από απόφαση της ομοσπονδίας θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο επόμενο AFC Cup (ως κυπελλούχος του 2019!).

Το πρεστίζ οδηγεί σε γκολ

Όλα λυμένα, λοιπόν. Το μόνο που διακυβεύεται είναι το πρεστίζ ανάμεσα σε δύο μεγάλα μεγέθη. Οι αποδόσεις του ματς «γέρνουν» προς την Αλ Γουιντάντ, η οποία βεβαίως έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα κατά τη διάρκεια της λίγκας. Δεν μετράνε, όμως, το ότι το ματς είναι τελείως αδιάφορο και για την Αλ Φαϊζάλι μπορεί να είναι μια τελευταία «πιστολιά». Έτσι, για να δείξει ότι παραμένει μεγάλη, παρά την βαθμολογική της θέση.

Το αμφίσκορο (Goal/Goal) τιμάται σε τιμές αουτσάιντερ και το βρίσκουμε σε απόδοση 2,00 στη Bet365.