Τόπος μαρτυρίου η Ρώμη για τη Βερόνα

Ρόμα-Βερόνα (31/1/2021, 21:45), Ιταλία Σέριε Α


Εν μέσω αρκετών εσωτερικών ζητημάτων, η Ρόμα φιλοξενεί τη Βερόνα και θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει εναντίον της.

Σχεδόν 50 χρόνια…


Μαρτυρικές στιγμές βιώνουν οι «τζιαλομπλού» στην έδρα των Ρωμαίων, όπου έχουν να νικήσουν από το 1973 (5 ισοπαλίες, 18 ήττες έκτοτε). Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε ότι η τελευταία νίκη τους -ανεξαρτήτως έδρας- επί των «τζιαλορόσι» καταγράφηκε το 1996 (6 ισοπαλίες και 12 ήττες από τότε).

Φυσικά, στο προαναφερθέν σερί, δεν υπολογίζουμε τη νίκη που πήρε η Βερόνα στα… χαρτιά στον πρώτο γύρο (0-0 στα 90’), λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Ντιαβαρά της Ρόμα.


Από την άλλη, οι «πρωτευουσιάνοι» βρίσκονται εν μέσω της κρίσης που έχει προκύψει από την κόντρα του τεχνικού της ομάδας, Πάουλο Φονσέκα, με τον επιθετικό Έντιν Τζέκο. Οι δύο άνδρες είχαν έντονη λογομαχία μετά τον αγώνα των «τζιαλορόσι» με τη Σπέτσια για το Κύπελλο, με τον έμπειρο στράικερ να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.


Βέβαια, ούτε ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής στον πάγκο της ομάδας, με τη φημολογία περί πρόσληψης του Μαξ Αλέγκρι να φουντώνει, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι ο έμπειρος προπονητής έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τον αθλητικό διευθυντή των Ρωμαίων, Τιάγκο Πίντο.