Εξασθενεί το κίνητρο

Βερόνα – Σπέτσια (1/5/2021, 16:00) Ιταλία Σέριε Α

Από τα ματς που πραγματικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συμπεριφορά των μπουκ. Η Βερόνα είναι αδιάφορη βαθμολογικά, όμως είναι το φαβορί σ’ αυτό το ματς. Όχι άδικα, βέβαια. Γενικά κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε πολύ καλύτερη εικόνα από τη Σπέτσια. Και στο τελευταίο της παιχνίδι κόντραρε την πρωταθλήτρια Ίντερ εκτός έδρας, ηττήθηκε με 1-0. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα της.

Η Σπέτσια βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και καίγεται για βαθμούς, τους οποίους ψάχνει παντού. Υποτίθεται ότι τους έψαχνε και στη γειτονική της Γένοβα απέναντι στη Τζένοα, όμως ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 2-0. Θα μπορούσε να ξεφύγει το σκορ αν οι αντίπαλοι επιθετικοί ήταν πιο εύστοχοι. Δεν φτάνει λοιπόν μόνο το κίνητρο.

Ηγέτης της Βερόνα όταν έπαιζε

Ένα επιπλέον στοιχείο, το οποίο δεν μετρούν οι μπουκ καθόλου, είναι η παρουσία του Βιτσέντσο Ιταλιάνο στον πάγκο της Σπέτσια. Ο Ιταλιάνο είναι μια πολύ αγαπητή και σεβάσμια φιγούρα για τον οργανισμό της Βερόνα, αφού υπήρξε παίκτης-ηγέτης της ομάδας όταν αγωνιζόταν, από τα μέσα του ’90 και για πάνω από δέκα χρόνια. Στην Ιταλία αυτά μετράνε.

Δεν σημαίνει αυτό, βέβαια, ότι η Βερόνα θα καθίσει να χάσει επειδή αντίπαλος προπονητής είναι ο Ιταλιάνο. Αλλά το κίνητρό της για νίκη δεν είναι τόσο ισχυρό, όσο τουλάχιστον δείχνει η απόδοση. Το Χ2 της Σπέτσια το βρίσκουμε σε απόδοση 1,80 στην Goalbet.