Μαθαίνει στα δύσκολα

Χάποελ Χάιφα – Χάποελ Μπιρ Σέβα (13/2/2021, 15:00) Ισραήλ Λίγκατ Χάαλ

Ο Ελιανίβ Μπάρντα αποτέλεσε μια πολύ γνωστή φιγούρα στο ποδόσφαιρο του Ισραήλ για μια 15ετία (2003-2018), όταν και έκανε το διεθνές βήμα κι έπαιξε για την βελγική Γκενκ. Το έλεγε, όμως, ότι ήθελε να προσφέρει στην πόλη που γεννήθηκε, τη Μπιρ Σέβα. Εκεί έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης κι εκεί αποφάσισε να κάνει τα πρώτα βήματά του ως προπονητής.

Δεν βιάστηκε. Επί δύο σεζόν έμαθε τον πρωταθλητισμό δίπλα στον Μπαράκ Μπαχάρ, όταν η ομάδα βρέθηκε στην ποδοσφαιρική κορυφή του Ισραήλ. Έκανε τον τεχνικό διευθυντή, έκανε τον σκάουτερ, και από την περασμένη εβδομάδα κάθεται στον πάγκο ως πρώτος προπονητής. Υπηρεσιακός; Δεν έχει διευκρινιστεί. Μάλλον και στην ομάδα δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν. Θα ήταν ιδανικό να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει τα ηνία.

Δεν έχει χάσει στα τελευταία 23!

Στα δύο ματς που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο ο Μπάρντα η ομάδα έστειλε αντιφατικά μηνύματα. Νίκη εκτός με «επαγγελματική» εμφάνιση επί της Χάποελ Κφαρ Σάμπα με 1-0 το περασμένο Σάββατο, ήττα εντός με 3-0 από την Ασντόντ σ’ ένα ματς κρίσιμο για την εξάδα. Σ’ αυτό το παιχνίδι έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 4’, κυριάρχησε μετά, πάνω που μπήκε στο β’ έτοιμη να πιέσει έφαγε το δεύτερο στο 50’ κι εκεί… άδειασε.

Σήμερα η Χάποελ δοκιμάζεται εκτός στη Χάιφα με την τοπική Χάποελ. Από τη συγκεκριμένη ομάδα η τελευταία της ήττα σε 90 λεπτά αγώνα είναι το μακρινό 2012, σ’ ένα ματς για το (υποβαθμισμένο) Λιγκ Καπ. Ακολούθησαν 23 ματς, στα οποία μετράει 14 νίκες και 9 ισοπαλίες (οι 2 απ’ αυτές τις ισοπαλίες εξελίχθηκαν σε αποκλεισμούς σε παράταση και πέναλτι). Μια παράδοση που δεν γίνεται να προσπεράσεις εύκολα.

Η Χάποελ Χάιφα θεωρητικά είναι ακόμα στο κόλπο για την εξάδα, πλην όμως φαίνεται να έχει χάσει το μομέντουμ. Μετράει μόνο μία νίκη στα οκτώ τελευταία ματς της.

Τα δεδομένα δίνουν αξία στη νίκη της Χάποελ Μπιρ Σέβα σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία (dnb). Τη βρίσκουμε σε απόδοση 1,84 στη Goalbet.