Κομβική νίκη για την εξάδα

Μακάμπι Πετάχ Τίκβα – Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (24/2/2021, 20:00) Ισραήλ Λίγκατ Χάαλ

Ο Σλόμπονταν Ντράπιτς μπορεί να μην θεωρείται από τα τοπ ονόματα της προπονητικής στο Ισραήλ, ωστόσο έχει τη φήμη ότι φτάνει τις ομάδες που αναλαμβάνει στο 100%. Στην πρώτη του σοβαρή δουλειά, στη Μπεϊτάρ Ιερουσαήλμ τη σεζόν 2015/16, κατάφερε και την έφερε στην 3η θέση.

Στην επόμενη σεζόν δέχτηκε την πρόκληση να αναλάβει την Μακάμπι Νετάνια, που μόλις είχε υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία. Όχι μόνο την οδήγησε στον τίτλο με μόλις μία ήττα (και φυσικά στην επάνοδο στην Λίγκατ Χάαλ), αλλά και τις δύο επόμενες σεζόν την οδήγησε στα πλέι οφ τίτλου. Μόνο την περασμένη σεζόν, την περίεργη λόγω COVID-19, η ομάδα του τερμάτισε 9η.

Δεν ξέρεις τι να περιμένεις

Τον Σεπτέμβριο ο Ντράπιτς δέχτηκε την πρόταση να επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ και τη Μπεϊτάρ. Πλην όμως ως αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου, δεν μπόρεσε να δώσει στην ομάδα του σταθερότητα στην απόδοση. Η ποιότητα της Μπεϊτάρ είναι δεδομένη, όμως στο δίμηνο Νοέμβριος-Δεκέμβριος είχε ρεκόρ 2-5-5 και έμεινε πίσω στη βαθμολογία.

Τα αποτελέσματα το 2021 είναι μεν καλύτερα (3-1-2), αλλά και πάλι η κύρια εντύπωση είναι ότι… δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Η αποψινή αντίπαλος της Μπεϊτάρ, η Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, βιώνει τη δική της… υπερβατική χρονιά. Βρίσκεται στην 6η θέση, την τελευταία που οδηγεί στα πλέι οφ τίτλου. Το κατάφερε με πολλά οριακά αποτελέσματα και μόλις 19 γκολ ενεργητικό σε ισάριθμα ματς!

Το παιχνίδι αυτό είναι απολύτως κομβικό για την προσπάθεια της Μπεϊτάρ να πλησιάσει αποφασιστικά την εξάδα. Έχει δυο ματς λιγότερα από τις άλλες ομάδες πλην της αποψινής της αντιπάλου, οπότε είναι μία παραπάνω ευκαιρία να πάρει εκδίκηση και για την ήττα της στον πρώτο γύρο. Όπου πήγε την Μακάμπι Πετάχ Τίκβα μονότερμα, όμως έχασε με 2-1 εντός με δύο σουτ εναντίον της…

Η νίκη της Μπεϊτάρ σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία (dnb) προσφέρεται σε απόδοση 1,83 στη Bet365.